Höghastighetsspår mellan Hong Kong och Guangzhou invigt

2018-03-29 11:21

Den 23e mars invigdes den 28 kilometer långa expressförbindelsen mellan Hong Kong och snabbtågslinjen mellan Shenzhen och Gangzhou. Invigningen skedde vid en ceremoni på stationen West Kowloon som tillsammans med spårförbindelsen har byggts av MTR.

Invigning av Vibrant Express med MTR Corporations VD Lincoln Leong (andra från vänster) och ordförande Frederick Ma (andra från höger).
Invigning av Vibrant Express med MTR Corporations VD Lincoln Leong (andra från vänster) och ordförande Frederick Ma (andra från höger).

Höghastighetstrafiken på sträckan Hong Kong – Shenzhen och – Gangzhou kommer att bedrivas under varumärket ”Vibrant Express” efter en namntävling till allmänheten som lämnade in över 16,000 bidrag. Tågen kommer när trafiken startar i september att avgå fyra gånger per timme mellan de två första städerna, med anslutande tåg vidare till Gangzhou.

Den öppnar den också upp för Hong Kong-borna att nå det 25000 kilometer långa höghastighetsnätet på Kinas fastland. Via 33 olika rutter kan de snabbt nå andra städer såsom Shanghai och Beijing.

– Vi är stolta över att se att projektet nu blir verklighet. Vi har övervunnit flera utmaningar under de senaste åren och det är spännande att se att tågsträckan nu är redo för provtrafik. De närmaste månaderna kommer att vi att arbeta hårt för att vara redo för trafikstart i september, sa MTR Corporations ordförande Frederick Ma vid invigningen.

Den snart färdiga West Kowloon station där snabbtågen från Hong Kong kommer att utgå ifrån blir ett nytt landmärke i staden.

Pressmeddelande från MTR Corporation återfinns här.

Senast uppdaterad: 2019-12-06