Henrik Dalin, vd för MTR Nordic Group, lämnar MTR

2023-03-28 15:30

Efter tio år i olika ledande positioner inom MTR, går Henrik Dahlin, vd MTR Nordic vidare till nytt uppdrag. Processen att tillsätta hans efterträdare är påbörjad.

Henrik Dahlin VD

Henrik Dahlin har arbetat inom MTR sedan 2013 i olika ledande positioner och har bland annat varit vd för tunnelbaneverksamheten och vd för pendeltågsbolaget. De senaste två åren har han varit vd för det svenska moderbolaget MTR Nordic.

I MTR:s svenska verksamheter ingår idag Stockholms tunnelbana, Stockholms pendeltåg, Mälartåg och MTRX som kör snabbtåg mellan Stockholm och Göteborg, samt fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management med lokalvård, klottersanering och kontorstjänster.

Under de senaste åren har punktligheten och nöjdheten bland både tunnelbanans och pendeltågens resenärer nått rekordnivåer. Samtidigt har MTRX blivit utsedd till Sveriges bästa tågbolag sex år i rad samt rankats som en av Sveriges tre mest innovativa företag av Svenskt innovationsindex.

– Det har varit en fantastisk resa att få göra tillsammans med alla otroliga medarbetare inom MTR. Tillsammans har vi utvecklat kollektivtrafiken och tagit tågresandet i Sverige till nya, höga nivåer. Det är jag väldigt stolt och tacksam över, säger Henrik Dahlin.

– Henrik Dahlin har under sina år inom MTR varit med och utvecklat den svenska verksamheten. Vi tackar honom för hans engagerade arbete och önskar honom lycka till framöver. MTR kommer att fortsätta leverera kollektivtrafik- och järnvägstjänster med hög kvalitet och med en vilja att utveckla den spårburna trafiken så att den blir ännu mer attraktiv för resenärerna, säger David Tang, ansvarig för den internationella verksamheten inom MTR Corporation.

Processen att tillsätta ny vd för MTR Nordic är påbörjad. Henrik Dahlin kvarstår som vd under de närmsta månaderna

Senast uppdaterad: 2023-03-28