Frida Ukmar utses till vd för MTR Mälartåg

2021-06-28 16:07

Frida Ukmar har utsetts till vd för MTR Mälartåg. Ett bolag som bildades i anslutning till att MTR fick förtroendet att ta över uppdraget att driva Mälartåg, med trafikstart i december 2021. Frida har arbetat på MTR sedan 2016 och har erfarenhet från både MTR Tunnelbanan och nu senast från rollen som Head of Customer Service på MTR Pendeltågen. Frida tillträder som vd den 29 juni.

Frida Ukmar VD mälartåg

–Det känns väldigt bra att vi kunde rekrytera en VD till MTR Mälartåg inom MTR och ta vara på den otroliga kompetens som finns i vår organisation. Vi är inne i en mycket spännande fas med fullt fokus på mobiliseringen inför trafikstart och den förbättringsresa som vi ska göra med alla medarbetare. Jag är övertygad om att Frida, med sin erfarenhet från MTR, sina ledarskapskvaliteter och sitt fokus på kundupplevelsen kommer att tillföra mycket till MTR Mälartåg, säger Mats Johannesson vd på MTR Pendeltågen.

Årligen reser ca 11 miljoner resenärer i det nya Mälartågssystemet och antal fordonskilometer väntas uppgå till ca 15 miljoner per år. MTR Mälartåg är ett dotterbolag till MTR Pendeltågen och ingår i MTR Nordic Group.

–Jag känner mig hedrad över att ha fått förtroendet att leda och utveckla arbetet för Mälartåg och ser fram emot att få träffa alla nya kollegor inom en snar framtid. Som född och uppvuxen i Eskilstuna känns det dessutom det extra kul att få vara med och bidra till framtidens Mälardalen, säger Frida Ukmar.

Senast uppdaterad: 2021-06-28