Fler avgångar i Mälartågs nya tidtabell

2023-11-13 09:13

I tidtabellen från och med den 10 december för Mälartåg planeras det för fler avgångar på samtliga fem linjer. Biljetter fram till den 8 april 2024 har släppts till försäljning. Den planerade utökningen av trafiken är möjlig genom att många nyutbildade lokförare är klara att börja köra Mälartåg de kommande månaderna.

Mälartåg i Stockholm

I likhet med övriga Europa byter Sveriges kollektivtrafik tidtabeller i mitten av december, så även Mälartåg. Den nya tidtabellen gäller från och med den 10 december 2023. Biljetter har funnits till försäljning sedan den 18 oktober. 

”Det totala resandet med Mälartåg ökar och vi har över 10 miljoner påstigande resenärer hittills i år, till och med oktober. Det är därför ett viktigt och efterlängtat steg att antalet avgångar med Mälartåg planeras att utökas i tidtabellen för 2024”, säger Hanna Bergström, chef för trafik och infrastruktur på Mälardalstrafik.

Utökningen av trafiken är möjlig till följd av att många nya lokförare, som utbildats i MTR:s egen regi samt i samarbete med Yrkeshögskolan utexamineras månaderna före och efter årsskiftet.

”Det sker en kraftsamling inom järnvägsbranschen för att komma till rätta med kompetensbristen. I år har vi inom MTR hittills utexaminerat 57 nya lokförare till Mälartåg och ytterligare 23 blir klara under november till februari 2024 för att förstärka Mälartågs trafik”, säger Mats Åstrand, Chief Operating Officer på MTR Mälartåg.  

Några nyheter i T24:
• Det blir fler avgångar på Mälartågs samtliga fem regionaltågslinjer, i olika omfattning.

• Linjen Uppsala-Tierp-Gävle får flest nya avgångar, vilket innebär att det åter blir halvtimmestrafik dagtid fram till 18-tiden på den populära pendlarsträckan Uppsala-Tierp, vardag som helg. 

• Två Region Express-avgångar mellan Eskilstuna/Stockholm kommer tillbaka på vardagar, en i vardera riktningen. Totalt tillkommer sju nya avgångar på vardagar samt fem under helger.

• Eskilstuna-Västerås-Sala får tolv nya avgångar under vardagar. Det innebär bland annat att det blir möjligt att resa sträckan Västerås-Uppsala utan tågbyte i Sala på vardagar. Detta gäller tolv avgångar, sex i vardera riktningen.

 

För mer information om tidtabellen för 2024 och respektive linje läs mer på malartag.se. Resenärer kan söka och köpa resor i Mälartågs app samt på malartag.se.

Senast uppdaterad: 2023-11-16