Erika Ahlqvist ny vd för MTR Facility Management

2022-06-22 09:00

Erika Ahlqvist har rekryterats som ny vd till MTR Facility Management, som ingår i MTR Nordic Group. Erika Ahlqvist tillträder den 1 oktober 2022.

Erika Ahlqvist

Erika Ahlqvist är idag marknadsområdesdirektör för Mälardalen på Samhall AB. Tidigare har hon arbetat på Postnord AB i 15 år, där hon bland annat har ansvarat för kvalitetsarbete, produktionsutveckling och distribution.

“Vi är glada över att kunna ha lockat Erika Ahlqvist till oss för att leda nästa steg i utvecklingen av MTR Facility Management”, säger Henrik Dahlin, vd MTR Nordic Group. “Hon har precis den profil vi letat efter för att skapa ett större bolag med ännu bättre kvalitet i leveranserna.”

Den 1 oktober 2020 bildades bolaget MTR Facility Management, för att renodla och utveckla MTR:s lokalvårds- och fastighetsnära tjänster. Viktiga områden som bolaget ansvarar för är lokalvård, klottersanering och mindre fastighetsuppdrag för tunnelbanan, pendeltågen i Stockholm och Mälartåg. Sedan 1 januari 2022 ansvarar bolaget även över reklamuppsättning i tunnelbanan och pendeltågen.

Främsta kunder är övriga bolag inom MTR-gruppen, men med Erika Ahlqvist i ledningen finns stora förhoppningar att kunna teckna kontrakt med externa kunder som fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar och tjänstebolag. Bolaget har sedan start vuxit från 500 till 780 medarbetare.

“Jag ser fram emot att bli en del av MTR och få möjlighet att leda ett bolag med så stor potential som MTR Facility Management. Det ska bli jättekul att driva MTR Facility Management, för mig är kombinationen av leverans, ledarskap och tillväxt oerhört tilltalande”, säger Erika Ahlqvist, tillträdande vd MTR Facility Management.

Erika Ahlqvist tillträder som vd för MTR Facility Management den 1 oktober

Senast uppdaterad: 2022-06-22