Caroline Åstrand utsedd till vd för MTR Nordic

2023-07-03 13:00

Caroline Åstrand har utsetts till ny vd för MTR Nordic AB och får därmed ansvar för MTR:s nordiska verksamhet. Caroline Åstrand, som för närvarande innehar rollen som vd för MTR Tunnelbanan, tillträder i sin nya roll den 14 augusti.

Caroline

I mars tidigare i år meddelande Henrik Dahlin, vd för MTR Nordic AB, att han efter tio år inom MTR lämnar bolaget för en ny roll utanför företaget. Nu står det klart att Caroline Åstrand, nuvarande vd för MTR Tunnelbanan, tar över rollen som vd för MTR Nordic.

– Jag är glad och hedrad över att få förtroendet att ansvara för MTR:s nordiska verksamhet. MTR har under sina fjorton år i Sverige gått från att vara ett bolag med 2 700 medarbetare, till att omfatta sex bolag med drygt 6 000 medarbetare och är idag en av Stockholms största privata arbetsgivare. Jag vet vilken kunskap och driv det finns i organisationen, och tillsammans ska vi fortsätta att utveckla både våra egna verksamheter och Sveriges kollektivtrafik och järnväg, säger Caroline Åstrand, tillträdande vd MTR Nordic AB.

Caroline Åstrand har över 20 års erfarenhet av att jobba med spårtrafik, bland annat inom SJ där hon arbetade i sammanlagt tio år med såväl fjärrtåg som regionaltrafik. I januari 2020 tillträdde Caroline som vd för MTR Tunnelbanan, en verksamhet som stadigt utvecklats under de senaste åren. Under Carolines ledning har både punktligheten och kundnöjdheten nått rekordnivåer.

- Caroline har gedigen kunskap från spårburen trafik och är dessutom en mycket uppskattad ledare. Jag välkomnar henne varmt i sin nya roll, säger David Tang, Property and International Business Director vid MTR Corporation.

Senast uppdaterad: 2023-07-03