Om oss

MTR Nordic Group är en del av MTR Corporation som är ett av de ledande tågbolagen i världen. Vi har gedigen kunskap om spårbunden trafik som innefattar allt från design och konstruktion till drift och fordonsunderhåll. Vi vill vara en ledande aktör som bidrar till att skapa framtidens smarta, attraktiva och hållbara transportlösningar.

Vi har sedan starten i Sverige 2009 visat att vi är en långsiktig partner med hög leveransprecision. På de 11 år som MTR ansvarat för tunnelbaneverksamheten i Stockholm har punktligheten gått från 93,5 procent till 97,8 procent för 2019. För pendeltågen landade punktligheten 2019 på 93,6 procent och blev därmed det punktligaste året sedan millennieskiftet. För att uppnå en så hög punktlighet både för krävs ett strukturerat arbete inom hela verksamheten och god samverkan med Trafikförvaltningen, Trafikverket och andra externa aktörer. Dessutom är en stabil fordonsutsättning ett måste, vilket vårt underhållsbolag MTR Tech ansvarar för.

2015 klev MTRX in som ny aktör inom svensk järnväg och blev därmed den första större kommersiella utmanaren till det statliga SJ på den populära sträckan mellan Sveriges två största städer, Stockholm och Göteborg. Sedan starten har MTRX blivit utsedda till Sveriges bästa tågbolag fem år i rad enligt Svenskt Kvalitetsindex och även varit punktligast av både flyg och tåg på sträckan under 2017, 2018 och 2019. Med våra moderna tåg erbjuder vi smidiga resor för medvetna resenärer som söker ett tryggt, smart och personligt resande.

Med närmare 6 000 dedikerade medarbetare och en långsiktig ägare, som MTR Corporation Ltd. är, kommer vi fortsätta vår satsning på den nordiska marknaden. Vi söker ständigt efter nya möjligheter inom upphandlad trafik, fjärrtåg, fordonsunderhåll och facility management, men också helt nya affärer kopplade till den spårbundna trafiken. Och vårt fokus är tydligt. Vi ska fortsätta vad vi påbörjat: att med innovationskraft och omsorgsfull service länka samman och utveckla hållbara samhällen.

Läs mer om våra verksamhetsområden.

Senast uppdaterad: 2020-12-21