Hållbar leverantörskedja

För företag idag räcker det inte med att bara ha koll på och ta ansvar för det som ryms inom den egna verksamheten. Allt större krav ställs på att även leverantörer och underleverantörer håller tillräckligt hög kvalité på sitt hållbarhetsarbete.

Våra leverantörer tillhandahåller tjänster och produkter av väldigt skilda slag såsom tåg, uniformer, kemikalier, avfallshantering, fastighetsunderhåll och konsulttjänster, bara för att nämna några. De varierar också i storlek från ett fåtal anställda till tusentals anställda, vilket såklart ställer olika krav och möjligheter på uppföljning.

Vi klassificerar våra leverantörer från A-D, där A och B är våra viktigaste leverantörer. Till dessa har vi skickat ut själutvärderingsenkäter för att förstå hur långt de har kommit med sitt hållbarhetsarbete. För de viktigaste leverantörerna (A och B) tar vi dessutom varje år fram individuella uppföljningsplaner som bland annat är baserade på resultaten av enkäterna, leverantörernas verksamhet samt deras riskprofil. Även om leverantörerna skiljer sig åt så är gemensamt att de ska följa vår uppförandekod som bygger på FN Global Compacts 10 principer vilka innefattar krav kring mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och antikorruption.

 

 Uppförandekod

MTR:s Uppförandekod för leverantörer bygger på FN:s Global Compacts 10 principer

Senast uppdaterad: 2019-03-15