Vill du utbilda dig till Lokförare på MTR Pendeltågen?

Stockholm

Arbetsuppgifter

Stockholm växer och allt fler väljer att resa med oss vilket innebär att vi behöver ytterligare kollegor till vår lokförarkår. Är du intresserad av att bli lokförare? Vi startar nu två lokförarutbildningar där du, oavsett tidigare erfarenhet, får möjlighet att ta nästa steg i din karriär och bli lokförare hos oss. Den första utbildningen startar redan i början av oktober!

Idag är vi drygt 400 lokförarkollegor med turer som sträcker sig från Uppsala i norr till Nynäshamn i söder. Som lokförare på MTR Pendeltågen kör du moderna tåg i en omväxlande och händelserik miljö mitt i Stockholmspulsen.

Vem är Du?
Vi söker dig som är driven och engagerad och som kanske har drömt om att bli lokförare. Nu har du chansen! Att arbeta som lokförare ställer höga krav på säkerhetsmedvetandet, stresståligheten och koncentrationsförmågan. För att lyckas med detta är du en uppmärksam, ansvarsfull och noggrann person som brinner för att leverera det lilla extra gällande service och kundnöjdhet.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder dig möjligheten att utbilda dig till lokförare hos oss på MTR Pendeltågen. Anställningen är på heltid och inleds med en utbildning till lokförare som beräknas vara klar runt sommaren 2023. Du börjar sedan att arbeta som Lokförare på heltid. Under utbildningen utgår utbildningslön och därefter lön enligt kollektivavtal. Bra att veta är att MTR Pendeltågen har en av de högsta slutlönerna för lokförare i branschen.

Med hjälp av kompetenta och pedagogiska utbildare lär du dig både de teoretiska och de praktiska delarna för att bli en skicklig lokförare. Utbildningen avslutas med teoretisk examination och uppkörning som vid godkänt resultat innebär att du är behörig lokförare och kan börja köra pendeltåg i Stockholm.

Kvalifikationer

Vad krävs för att söka?
För att antas till vår interna lokförarutbildning krävs att du har fyllt 20 år, har en slutförd utbildning i gymnasieskolan eller likvärdig samt har godkända gymnasiebetyg i svenska, engelska och matematik. Då arbetet innebär skifttjänstgöring är detta något du känner dig bekväm med. Du pratar obehindrat på både svenska och engelska.  I rekryteringsprocessen ingår arbetspsykologiska tester och hälsoundersökning vilket kräver godkända resultat i enlighet med Transportstyrelsens bestämmelser.

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via www.mtrnordic.se. Arbetar du redan hos oss idag ansöker du genom lediga jobb på OnTrack. I samband med att du söker kommer du att bli tilldelad urvalstester som vi rekommenderar att du gör direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot ansökningar via mail. Eventuella frågor skickas till rekrytering.pendeltag@mtr.se.
Vi hoppas att just du är intresserad av att bli vår nya lokförarkollega!

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-10-03

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-16
Referensnummer: C93025

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 30

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2022-06-29