Vikariat till Gruppchef (natt) till lokalvård station, MTR Facility Management

Stockholm

Vi är femtusen förare och ingenjörer, servicevärdar, tågtekniker och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Vi vill också vara med och bygga framtidens städer, så att vårt arbete förändrar både resa och destination. 

En hållbar vardag – gör den möjlig med oss
MTR Facility Management, del av MTR Nordic, erbjuder en rad tjänster såsom fastighetsdrift, lokalvård, klottersanering, ärendehantering, logistiklösningar och internservice. Vi levererar tjänster till tunnelbanan, pendeltågen och andra kollektivtrafiknära aktörer med siktet inställt på fler externa kunder.

Vi söker nu en Gruppchef till lokalvård station inom tunnelbanan. Avdelningen består av cirka 210 medarbetare som arbetar både dag och natt med städning på tunnelbanans stationer.

Din roll hos oss
En grundpelare i vårt ledarskap är ett coachande förhållningssätt och du arbetar därför med ett närvarande ledarskap där du träffar dina medarbetare ute i driften. Du leder 15-20 lokalvårdare i din grupp och du ansvarar för lokalvården på ett antal stationer i tunnelbanan

Ditt uppdrag i övrigt består bland annat av:

  • Att du leder, utvecklar och coachar dina medarbetare samt ser till att medarbetarna har rätt förutsättningar för att kunna utföra bästa tänkbara lokalvård.
  • Säkerställa att städningen utförs i enlighet med uppsatta rutiner och metoder samt att den möter avtalskraven från Trafikförvaltningen
  • Motivera dina medarbetare och aktivt coacha genom att vara tillgänglig och löpande träffa din medarbetargrupp ute i verksamheten men också genom APT och utvecklingssamtal.

Tjänsten är vikariat på heltid och under natt med start 1 september. Vikariatet är på 1 år. För att kunna delta på möten och utbildningar förekommer arbete även på dagtid och eventuellt enstaka helgdagar.  Du rapporterar till Områdeschef Lokalvård station.

Du som söker till oss
För att trivas i rollen som Gruppchef Lokalvård station är du trygg och kommunikativ med ett prestigelöst förhållningssätt till din omgivning. Du är inte rädd för att fatta beslut och samarbetar väl med berörda parter. Du har ett starkt kvalitetstänk i det arbete du utför och är van vid att prioritera dina åtaganden. Med ett strukturerat och utvecklingsbenäget arbetssätt driver du dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål.

Vidare har du

  • Gymnasiekompetens eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar eller som arbetsledare
  • Gärna erfarenhet av arbete inom lokalvård
  • Mycket goda kunskaper i svenska, samt goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift eftersom en stor del av arbetet innebär skriftlig och muntlig framställan
  • Goda datorkunskaper och använder Office-paketet obehindrat.

När du blir en av oss
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Tadesse Habte, via tadesse.habte@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Gruppchef, förändringsledning, klotter, lokalvård, arbetsledning

Publicerad: 2021-05-18