Vi söker dig som vill jobba med Stockholm och Mälardalens Trafikplanering

Stockholm

Arbetsuppgifter

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med över 5500 anställda och är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik.
MTR Pendeltågen siktar på att bli ett pendeltåg i världsklass där både medarbetare och resenärer ser MTR Pendeltågen som det självklara valet. Den 12 december 2021 tog vi dessutom över driften av Mälartåg och står nu i startgroparna av flera spännande år. Vi söker dig som vill vara med på resan och utveckla hållbara samhällen.

Som Trafikplanerare har du en väldigt ansvarsfull roll på MTR. Tillsammans med 8 kollegor i Trafikplaneringsteamet arbetar du strategiskt med att utveckla nya tidtabeller och tågplaner för att kunna möta morgondagens resenärsbehov i både Stockholm och Mälardalen.
Du blir specialist inom ditt område där du både tar fram och presenterar olika upplägg/scenarion samt bidrar med analyser inför beslut. Du ansvarar för en robust och kostnadseffektiv trafikplanering som ger bästa möjliga service till våra resenärer.
Sedan starten 2016 har Pendeltågen gjort en succéartad turn around och vi söker dig som vill fortsätta på inslagen väg och utveckla vår affär.

Du driver förbättringsprojekt relaterade till dina ansvarsområden. Exempel på pågående projekt är förbättrad punktlighet för både Pendel- och Mälartåg.
Du driver arbetet med att räkna och simulera fram de bästa lösningarna som innebär optimalt resursutnyttjande
Du är med och påverkar våra resenärers vardag genom att hitta, föreslå och genomföra smarta trafiklösningar

"Som Trafikplanerare är du med och påverkar det mesta som händer i företaget, eftersom din plan är en förutsättning för vår framgång. Du påverkar också varenda resenär och medarbetare i våra system. Du har en unik systemförståelse för järnvägen som system och god kännedom om trafikplanering, trafikledning och trafikstyrning på järnvägen."
Olov Lindfeldt, Chef Trafikplanering

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en vilja att utvecklas och också aktivt bidra till verksamhetens utveckling. Som person är du analytisk, strukturerad och resultatorienterad. Du är kommunikativ, har god presentationsförmåga och trivs med att samarbeta och bygga nätverk.

Vidare har du:
Akademisk utbildning med teknisk eller ekonomisk inriktning, gärna civilingenjörsutbildning
Meriterande med erfarenhet av liknande arbete
Meriterade med erfarenhet från annan personalintensiv verksamhet

Erfarenhet krävs

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-03-01

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-04
Referensnummer: C71069

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-12-27