Verksamhetsutvecklare till MTR Tech

Stockholm

Vi söker en driven, analytisk verksamhetsutvecklare som vill driva projekt i gränssnittet mellan IT och verksamheten!

MTR Tech, underhållsbolag inom MTR-koncernen söker nu en driven verksamhetsutvecklare som tillsammans med ett engagerat team vill vara med att skapa en underhållsorganisation i världsklass.

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med över 5500 anställda, spridda över sex verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express, MTR Facility Management och MTR Tech. Vi formar framtidens städer med kollektivtrafiken i centrum. Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns.

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Din roll hos oss

I rollen som Verksamhetsutvecklare har du en central roll i att driva utvecklingsarbeten inom MTR Tech. Du arbetar med att identifiera, analysera och genomföra åtgärder av våra utvecklingsområden som röra allt från processer, arbetsmetodik, verkyg och systemutnyttjande.

Du arbetar bland annat med att:

 • Initiera, driva och deltaga i förbättringsprojekt inom MTR Tech och relaterade verksamheter inom MTR Nordic.
 • Löpande följa upp och utvärdera MTR Techs KPIer och nyckeltal samt genomföra verksamhetsanalyser och föreslå åtgärder för effektiviseringar samt resultatförbättringar, inom både underhåll- och supportverksamheter.
 • Framtagning av material till avtalad rapportering till Trafikförvaltningen (TF), ägare, samt övriga intressenter.
 • Bistå chefer samt MTR Techs ledningsgrupp med analyser, beslutsunderlag och presentationsmaterial vid behov.
 • Medverka till att uppfylla avtal mot TF genom att arbeta mot uppställda mål avseende säkerhet, kostnadseffektivitet, operationell prestation, kund- och medarbetarnöjdhet i enlighet med ”VMV”, vår vision, mission och värderingar.
 • Verka som stöd till och coacha chefer och medarbetare inom MTR Tech avseende verksamhetsutveckling och förbättringsarbete

Tjänsten avser heltid med placering i Hammarbydepån, i närheten av tunnelbanestation Blåsut. Din arbetstider är förlagda i huvudsak dagtid måndag till fredag och vi arbetar med förtroende tid. Verksamheten du stöttar arbetar dock dygnet runt och det kan finnas tillfällen där du behöver komma in på annan tid.  

Vi sätter samhället i rullning

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för resenärer inom den spårburna trafiken. Vi utför löpande underhåll och reparationer av fordon inom järnväg och tunnelbana och arbetar samtidigt med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som reser får en säker, punktlig och hållbar resa varje dag.

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en miljö som präglas av hög och positiv förändringstakt där vi strävar efter att vara ett underhållsbolag i världsklass. Ta chansen att vara med på den fortsatta resan och utvecklingen av den nordiska MTR koncernen.

Du som söker till oss

För att fungera i rollen trivs du med med utvecklingsarbete och har en god förmåga att upptäcka, analyser samt intiera och driva förbättringar. Du kommer få ansvara för små och stora utvecklingsprojekt samtidigt och är därför duktig på att strukturera upp varierande arbetsuppgifter. Tjänsten innebär många olika typer av kontaktytor och du har därför även en god social förmåga och kan skapa ett användbart nätverk. I denna rekrytering värdesätter vi dina personliga egenskaper högt.

Vidare har du:

 • Relevant högskoleexamen som till exempel ingenjör, ekonom eller motsvarande
 • Du kan ha antingen kort eller lång erfarenhet av att driva och leda projekt samt inom Lean och förbättringsarbete.
 • Vi värdersätter om du har tidigare erfarenhet från underhållsintensiv verksamhet företrädandevis inom kollektivtrafik eller transportindustrin.
 • Mycket god IT-vana då en del av kommande utvecklingsprojekt kommer vara IT-nära.
 • Dina svenska kunskaper i tal och skrift är mycket goda.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se. 

 

Publicerad: 2021-03-23