Tunneltågförare till MTR Tunnelbanan

Ort: Stockholm | Sista ansökningsdag: 2023-01-31

Arbetsuppgifter

Vi söker fler som vill vara med och sätta samhället i rullning! Är du en person som sätter säkerheten i fokus och gillar att arbeta efter noggrant utformade rutiner? Sök då tjänst som Tunneltågförare hos oss.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att köra tunneltåg på tunnelbanans gröna, röda eller blåa linje i Stockholm, som tillsammans utgör 109 km spår under Stockholms gator. Arbetet innebär ansvar över tåg och resenärer med mycket stort fokus på säkerhet och punktlighet. Arbetet är till stor del självständigt och ett ensamarbete, men är också ett yrke där du möter våra resenärer och förväntas kunna ge service på ett informativt och trevligt sätt. Vid eventuell händelse, såsom trafikstörning, löser du dessa situationer tillsammans med trafikledningen.
Våra värderingar: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat.

Dina huvudsakliga uppgifter:
Ansvar för säker och effektiv tågdrift som följer trafikplaner och tidtabeller
Rapportera avvikelser
Förmedla information till resenärerna
Om anställningen
Din anställning inleds med en 11-14 veckor lång utbildning på heltid (100%) oavsett efterföljande sysselsättningsgrad, där du dessutom får lön under utbildningsperioden. Efter avklarad och godkänd utbildning fortlöper din anställning som färdigutbildad tunneltågförare på antingen 100% eller 60%. Anställningsform på 60% innebär kortare arbetspass under rusningstrafik på vardagar samt längre arbetspass varannan helg. Arbetet innebär att man kan komma att jobba tidiga morgnar, kvällar eller nätter, dvs dygnet runt samt årets alla dagar. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Kvalifikationer

Du som söker till oss:
För att trivas i rollen som tunneltågförare är du stabil, lugn och ansvarsfull. Du har förståelse för de höga säkerhetskraven och det stora ansvaret arbetet innebär. Arbetet är mycket rutinbaserat och regelstyrt, vilket kräver att du har förmågan att arbeta systematiskt samt att du är punktlig och noggrann gällande tider och rutiner. Oväntade situationer kan uppstå vilket också kräver stresstolerans och problemlösningsförmåga. Även kontakten med resenärer och trafikledning är mycket viktig, vilket kräver att du har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Vidare har du:
20 år fyllda
Mycket god kommunikativ förmåga i det svenska språket, både i tal och skrift
God talförmåga i engelska
Möjlighet att arbeta under dygnets alla timmar

Tidigare arbetslivserfarenhet är meriterande. Ingen erfarenhet krävs.

Ingen erfarenhet krävs

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Sedan 2009 innehar MTR Tunnelbanan helhetsansvaret för planering, drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av AB Storstockholms Lokaltrafik (SL). Varje dag genomförs drygt 1 miljon resor hos oss. Det motsvarar nästan hälften av alla resor med kollektivtrafik i Stockholms län. Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tunnelbana, vårt arbete handlar om att göra skillnad på plattformen, på tågen och i människors liv. Vi samarbetar med flera olika aktörer i Stockholm för att tunnelbanan ska vara tillgänglig för alla. Det är detta vi kallar för Stockholms blodomlopp.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid

Ansökan

Ansök senast: 2023-01-31
Referensnummer: C110696

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 24

Kontakt

Kontaktpersoner

Ansökan i olika led

När du lämnat in ansökan behöver du klara av våra personlighets- och lämplighetstester för att gå vidare i rekryteringsprocessen

Urvalstest 1-2 Dagar
01

Koordinations-, reaktions- koncentrations- och simultanförmåga samt språkfärdigheter och korttidsminne.

Rekryteringsevent 1 dag
02

Efter slutförda urvalstest med godkända resultat och en genomförd screening bjuds du in till ett rekryteringsevent. Där går vi igenom tjänsten som Tunnelbaneförare samt genomför en speedintervju på ca 5 minuter per kandidat. Eventet ligger oftast 8.30-11.00 en vardag

Gruppchefsintervju Nästkommande 1-2 veckor
03

De kandidater som går vidare från rekryteringseventet blir inbjudna till en enskild intervju med en Gruppchef. I den mån det går bjuds du in till den linje du önskar arbeta på. Detta moment tar cirka 1 timme.

Säkerhetstest Nästkommande 1-2 veckor
04

De kandidater som går vidare från intervjun med Gruppchef blir inbjuden till vår testleverantör Cut-e. Där genomförs liknande tester du gjort hemma på din dator men i en övervakad miljö. Du kommer även genomföra en intervju med en psykolog från Cut-e. Detta moment tar ca 3 timmar totalt.

Hälsoundersökning Nästkommande vecka
05

Med godkända resultat hos Cut-e bjuds du vidare till vår företagshälsovård för en trafikmedicinsk undersökning. Här kommer du bland annat göra ett alkohol- och drogtest samt undersökning av syn och hörsel.

Slutintervju Nästkommande vecka
06

Sista steget i rekryteringsprocessen är en slutintervju med Områdeschefen på den bana som du önskar arbeta. Intervjun tar cirka 1 timme och är individuell.

Kursstart Cirka 2 månader efter rekryteringevent
07

Efter detta kommer vi bjuda in dig på en avtalsskrivning för att kunna erbjuda dig en plats på en av våra kurser.

Krav på dig som söker, du måste aktivt bekfräfta varje krav nedan
Du har lätt för att kommunicera på svenska i tal och skrift.
Du är duktig på att tala engelska.
Du kan, och vill arbeta i skift, under dygnets alla timmar.
Du har perfekt färgseende.
Ansök Här (0/4) Du måste aktivt bekräfta varje krav ovan.

Publicerad: 2022-11-02