Trafiksäkerhetsspecialist MTR Nordic

Stockholm

Trafiksäkerhetsspecialist MTR Nordic

Till Säkerhet i MTR Nordic söker vi nu en Trafiksäkerhetsspecialist för vår järnvägstrafik.

Vi sätter samhället i rullning

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är femtusen medarbetare, bl.a. lokförare, ingenjörer, tågtekniker, servicevärdar och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, arbete och andra upplevelser.  Den spårburna trafiken är nyckeln till morgondagens hållbara städer. Men vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Nu söker vi dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare uppdelat över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTRX och MTR Tech.

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på mtrnordic.se

Säkerhet i MTR Nordic

Säkerhetsavdelningen i MTR Nordic ansvarar bl.a. för att förvalta hela koncernens tillstånd från Transportstyrelsen att bedriva järnvägstrafik i Sverige, vilket för tillfället omfattar Stockholms pendeltåg och MTR Express trafik mellan Stockholm och Göteborg. Utöver det har avdelningen även ansvaret för det strategiska trygghetsarbetet och det löpande säkerhetsarbetet inom koncernen. Vi söker nu en engagerad Trafiksäkerhetsspecialist som vill vara en del av MTR Nordics säkerhetsteam och arbeta med säkerhetsfrågor inom järnvägsområdet.

Ditt uppdrag

Som Trafiksäkerhetsspecialist hos oss på MTR Nordic är du är du en viktig kugge i arbetet med bolagets järnvägssäkerhet. Ditt uppdrag innebär bland annat att du ansvarar för att det finns rutiner och processer för att säkerställa åkandepersonalens behörigheter, där du också genomför kontroller och revisioner. Du säkerställer att förändringar i myndighetskrav rörande järnvägssäkerhet implementeras i vårt säkerhetsstyrningssystem och du analyserar verksamheten och driver åtgärder för effektiviseringar och förbättringar. Du är även ansvarig för rapporteringen av utfall inom säkerhetsområdet till vårt moderbolag i Hong Kong. I din roll kommer du också verka som expertstöd till de operativa bolagen inom järnvägssäkerhetsområdet. Rollen medför ett funktionellt ledarskapsansvar inom verksamhetsområdet. Du kommer att ingå i Säkerhetsstabens ledningsgrupp om 4 personer och rapporterar till Säkerhetsdirektör.

Dina erfarenheter

-       Väl förtrogen med regelverket för järnvägstrafik

-       Flerårig erfarenhet av motsvarande uppgifter i järnvägsföretag

-       Erfarenhet av operativ roll rörande järnvägssäkerhet är meriterande

Dina färdigheter och din personlighet

Vi ser att du har goda kunskaper i gällande lagar, myndighetskrav och förordningar inom järnvägsområdet samt en förmåga att analysera och planera händelser inom området. Att du har erfarenhet från omvärldsanalysarbete och utredningar är meriterande. Vi tänker oss att du har en bakgrund som lokförare, alternativt en akademisk utbildning i kombination med erfarenhet från järnvägsbranschen. Du är noggrann med att hålla dig à jour med det senaste inom verksamhetsområdet.

För att lyckas i rollen behöver du vara en affärsmässig och trygg person med god kommunikativ förmåga i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du har en förmåga att skapa goda långsiktiga relationer på olika nivåer i bolaget. Du måste även ha förmåga att förstå den operativa verkligheten och kunna ta fram instruktioner som förstås och följs i verksamheten. Säkerhetsavdelningen på MTR Nordic är en liten organisation. Du får därför inte vara rädd för att gå utanför ditt formella expertområde.

För att trivas hos oss på MTR är det viktigt att du som person stimuleras av att arbeta i ständig utveckling och att du har en vilja att själv utvecklas, att bidra till verksamhetens utveckling och att tänka nytt.

Vi erbjuder   

En miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTR:s fortsatta resa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Du ingår i ett team med kompetenta och trevliga kollegor. Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträds efter överenskommelse och gärna så snart som möjligt.

Ansökan

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via www.mtrnordic.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via epost. Eventuella frågor om tjänsten kan besvaras av David Lagneholm, Säkerhetsdirektör, telefon 076- 6411526.

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Linda Myhrman, HR MTR Nordic AB linda.myhrman@mtr.se

Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi vill ha din ansökan snarast möjligt, dock senast den 15 juni 2020.

Publicerad: 2020-05-18