Trafikplanerare till MTR!

Stockholm

Arbetsuppgifter

Som Trafikplanerare har du en väldigt ansvarsfull roll på MTR. Tillsammans med 8 kollegor i Trafikplaneringsteamet arbetar du strategiskt med att utveckla nya tidtabeller och tågplaner för att kunna möta morgondagens resenärsbehov i både Stockholm och Mälardalen.
Du blir specialist inom ditt område där du både tar fram och presenterar olika upplägg/scenarion samt bidrar med analyser inför beslut. Du ansvarar för en robust och kostnadseffektiv trafikplanering som ger bästa möjliga service till våra resenärer.
Sedan starten 2016 har Pendeltågen gjort en succéartad turn around och vi söker dig som vill fortsätta på inslagen väg och utveckla vår affär.

Du är med och påverkar våra resenärers vardag genom att hitta, föreslå och genomföra smarta trafiklösningar
Du driver arbetet med att räkna och simulera fram de bästa lösningarna som innebär optimalt resursutnyttjande
Du driver förbättringsprojekt relaterade till dina ansvarsområden. Exempel på pågående projekt är förbättrad punktlighet för både Pendeltågen och Mälartåg

"Som Trafikplanerare är du med och påverkar det mesta som händer i företaget, eftersom din plan är en förutsättning för vår framgång. Du påverkar också varenda resenär och medarbetare i våra system. Du har en unik systemförståelse för järnvägen som system och god kännedom om trafikplanering, trafikledning och trafikstyrning på järnvägen."
Olov Lindfeldt, Chef Trafikplanering

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en vilja att utvecklas och också aktivt bidra till verksamhetens utveckling. Som person är du analytisk, strukturerad och resultatorienterad. Du är kommunikativ, har god presentationsförmåga och trivs med att samarbeta och bygga nätverk.

Vidare har du:
Akademisk utbildning med teknisk eller ekonomisk inriktning, gärna civilingenjörsutbildning
Meriterande med erfarenhet av liknande arbete
Meriterade med erfarenhet från annan personalintensiv verksamhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi erbjuder en vänlig och dynamisk miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i MTR:s fortsatta utvecklingsresa i Norden i vår ambition i att utveckla hållbara samhällen. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget.

Våra fyra värderingar utmärkt service, ständig utveckling, ömsesidig respekt och mätbara resultat utgör den grund vi arbetar utifrån och genomsyrar vår vardag. Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-08-01

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-09
Referensnummer: C91413

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2022-06-11