Trafikinformationsspecialist till MTR Pendeltågen

Stockholm

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Idag kör vi cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag. Vi är femtusen förare och ingenjörer, tågtekniker, servicevärdar och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser.

MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren och vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling. Avdelningen för trafikinformation söker nu en vikarierande trafikinformationsspecialist då en av våra medarbetare går på föräldraledighet. Du kommer att arbeta kontorstider på Pendeltågens kontor på Stockholms centralstation och rapportera till Chef Trafikinformation. Tjänsten sträcker sig från ca juni och ungefär ett år framåt. 

Din roll hos oss
Som Trafikinformationsspecialist hos oss har du en mycket viktig roll som direkt kopplar mot kundnöjdhet. Du kommer arbeta med att ansvara för informationen vid planerade avstängningar samt driva ett flertal aktiviteter i vår förbättringsplan för trafikinformation.

Dina huvudsakliga uppgifter:

 • Ansvara för att upprätta kommunikationsplaner (främst vid planerade avstängningar i trafiken), koordinera och genomföra planerade trafikinformationsinsatser samt ta fram informationsmaterial.
 • Samverka med andra avdelningar internt för att kartlägga och analysera delar inom störningsinformation samt föreslå förbättringar
 • Samordna och projektleda initiativ i syfte att förbättra trafikinformationen
 • Samverka med Trafikförvaltningen, Trafikverket samt andra operatörer inom kollektivtrafiken och representera i forum där MTR Pendeltågen ingår
 • Skriva rapporter och göra presentationer samt ta fram beslutsunderlag

Du som söker till oss
För att lyckas i rollen som Trafikinformationsspecialist behöver du vara en strukturerad, produktiv och handlingskraftig person med mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du har en förmåga att skapa långsiktiga relationer och är resultatdriven. För att trivas i rollen är det viktigt att du som person stimuleras av att arbeta i ständig förändring och är flexibel inför nya behov som kan uppstå. Du har en vilja att själv utvecklas, att bidra till verksamhetens utveckling och att tänka nytt. Du har en förståelse för affären och förmågan att inta ett helhetsperspektiv.

Vidare har du:

 • Högskoleexamen inom exempelvis kommunikation, journalistik eller liknande
 • 1–3 års arbetslivserfarenhet där arbete med information och/eller kommunikation varit en del
 • Erfarenhet av projektledning och/eller utvecklingsarbete
 • Van användare av Office-paketet såsom Excel och PowerPoint

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet från arbete inom kollektivtrafik
 • Erfarenhet från arbete inom kundservice och/eller trafikinformation
 • Erfarenhet av att arbeta i InDesign

 Anställningen och vårt erbjudande

Teamet du kommer till består idag av 2 Trafikinformationsspecialister och 10 Driftledare Information och präglas av stark gemenskap och en härlig stämning där alla med omsorg om varandra arbetar tillsammans mot våra mål.

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.

Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas. Som anställd hos MTR Pendeltågen erbjuds du en rad förmåner så som SL-årskort, Ticket Rikskort, Friskvårdsbidrag samt rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sandra Tonn, Chef Trafikinformation, via sandra.tonn@mtr.se eller på telefon 072 980 37 38. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande och sista dag för ansökan är den 16 april. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se

Publicerad: 2021-03-25