Tillförordnad Chef för Verksamhetsutveckling och Performance

Stockholm

Inom MTR Tunnelbanan görs 1,3 miljoner resor dagligen. Vi söker då dig som vill utvecklas i vår spännande och samhällsnyttiga verksamhet. Verksamhetsutveckling och performance tillhör avdelning för program och planering. Avdelningens uppdrag är att driva och följa upp projekt för att uppfylla tunnelbanans strategiska plan.  Du är chef över en grupp på åtta personer med fokus på områdesöverskridande analys och utveckling i tätt samarbete med många interna funktioner. Du rapporterar till head of program och planering.

Din roll hos oss 
Som chef över Verksamhetsutveckling och Performance är ditt övergripande uppdrag att säkerställa framdrift av projekt och aktiviteter inom affärsområdet. Vidare är du ansvarig för leveransanalysen och intern och extern rapportering av denna. Du stöttar tunnelbanan i uppföljning, rapportering och utveckling av verksamheten. Du ansvarar för kontinuerlig utveckling, uppföljning och analys av verksamheten utifrån ett resenärs-, säkerhets- och kostnadsperspektiv. Till din hjälp har du åtta direktrapporterande medarbetare. 

Tjänsten är ett ettårigt vikariat med omgående tillträde. Efter en lyckad vikariatsperiod finns goda möjligheter till att få fast tjänst som ledare i MTRS. 

Dina huvudsakliga uppgifter är: 

  • Koordinera och sammanställa rapporter och underlag till SL och Trafikförvaltningen 
  • Följa upp och analysera mätetal för att identifiera utvecklings- och förändringsbehov  
  • Driva, analysera och följa upp projekt och aktiviteter 
  • Leda och coacha dina direktrapporterande medarbetare  
  • Stödja Tunnelbanans ledningsgrupp och verksamhet med kalkyler, beslutsunderlag, analyser och rapporter 
  • Vara Tunnelbanans kontaktperson mot koncernen när det gäller frågor inom områdena kvalitet, utveckling, IT och miljö 
  • Ansvara/delta i möten med SL varje månad 

Tjänsten är på heltid och vi sitter i trevliga lokaler på Kungsholmen. Du har en plats i Program och Planerings ledningsgrupp och rapporterar till Head of Program- och Planering. 

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag, vilket ger dig ett brett nätverk och goda möjligheter till egen utveckling. 

Du som söker till oss 
Har en civilingenjörsexamen eller motsvarande minst fem års erfarenhet av arbete inom, resultatuppföljning, verksamhets- och processutveckling, projektledning eller liknande gärna erfarenhet av förändringsarbete, företrädelsevis i en större organisation inom industri/produktion/logistik. Tidigare roll med personalansvar är meriterande. 

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? 
För att trivas i rollen är du noggrann, kvalitetsmedveten, utvecklings- och lösningsorienterad, och du har en stark drivkraft! Du har ett helhetsperspektiv och strategiskt förhållningssätt, samtidigt som du trivs med att emellanåt gå på djupet i operativa frågor. Du är självgående och initiativrik och du är noga med att alltid slutföra det arbete som du påbörjar. Rollen innebär många kontaktytor, både interna och externa, vilket ställer krav på hög samarbets- och kommunikationsförmåga. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift och du har mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt i Excel och Power Point.

När du blir en av oss 

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta John Carlander, Head of Program och Planering, via john.carlander@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida senaste den 5 april, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via epost. Varmt välkommen med din ansökan! 

Nyckelord: Verksamhetsutveckling, chef, ledare

 

 

Publicerad: 2020-03-13