Testledare IT till MTR Nordic

Stockholm

Arbetsuppgifter

I rollen som Testledare IT kommer du vara ansvarig för test och verifiering av all IT-utveckling. Det är en ny roll på MTR där du får möjlighet att vara med och skapa och bygga upp en effektiv och tydlig testprocess.

Du ansvarar för; teststrategi, testplanering, testspecificering, testrapportering, analys av testbarhet, granskningar, uppsättning av testmiljöer, skapandet av testdata, integrationstester, funktionstester, systemtester, acceptanstester och vid behov regressionstester.

Kvalifikationer

En bakgrund inom test och testledning från både en IT-utvecklande organisation som för inköpta och integrerade system
God kunskap i felsökning
God kunskap om testmiljöer och förmåga att beställa och säkra dess funktion
Kunskap i att skapa och utveckla testprocesser samt testmetodik
Relevant akademisk utbildning, samt meriterande med certifikat inom test/kvalitetssäkring
God förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska

Du som söker till oss är strukturerad, drivande och proaktiv med förmåga att ständigt hitta effektiva lösningar för testarbetet. Du är bekväm med att planera in, leda och följa upp andra i sitt testarbete (ex acceptanstestare), till att själv kavla upp ärmarna för att säkra och utföra själva testarbetet.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Om Oss
Du tillhör vår IT-enhet, rapporterar till IT-chef, samt teststatus till olika projektledare. Vi använder oss av en kombination av agilt arbetssätt där så passar (utveckling och fortsatt kravarbete) och mer traditionellt arbetssätt för att kunna säkra investeringsbeslut och realisera nya basplattformar. Vi följer en generell projektmodell med tillhörande projektprocess och testprocess för IT, samt förvaltningsmodellen pm3.

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan via vår hemsida genom att svara på några frågor och bifoga ditt CV. Vi önskar inget personligt brev och har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervju sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord:
Testledare
Testprocess
Teststrategi
Testplan
Testrapportering
Testmiljöer
Testdata

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-23
Referensnummer: C65150

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-10-21