Teknisk specialist med inriktning mot projekt till MTR Tech

Stockholm

Vi på MTR Tech är nu i behov av en teknisk specialist som är med och utvecklar spännande pågående och framtida tekniska projekt på fordonen inom Pendeltågen!

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för att resenärer med Pendeltåg och Tunnelbana får en säker, punktlig och trygg resa varje dag. Vårt huvuduppdrag är att utföra löpande underhåll, reparationer och förvaltning av fordonen och förse Tunnelbane- och Pendeltågstrafiken med driftsäkra fordon. Vi arbetar med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som resenär får en hållbar och pålitlig Tunnelbana och Pendeltåg.

Din roll hos oss

I rollen som teknisk specialist arbetar du med kommande fordonsprojekt av pendeltågsfordonen där du till stor del arbetar med att ta fram tekniska och produktionstekniska lösningar.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

  • Framtagning av projektplaner, kostnadsnyttoanalyser
  • Framtagning av tekniska ändringsförslag och produktionslösningar som innefattar beskrivningar av tekniska lösningar, instruktioner, arbetsplatsutformning, riskanalyser osv.
  • Löpande rapportering till beställare och styrgrupper
  • Framtagning och granskning av underleverantörers tekniska lösningar inom mekanikområdet.

Tjänsten avser heltid med placering Älvsjödepån. Du ingår i avdelningen Project & Engineering och samarbetar med många andra kompetenta tekniska specialister, projektledare samt produktionsnära personal. Arbetstiderna är förlagda under dagtid och vi arbetar med förtroende tid.

Vi sätter samhället i rullning

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med över 5000 anställda, spridda över sex verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express, MTR Facility Management och MTR Tech.

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete; utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi tillhör MTR Nordic koncernen vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Du som söker till oss

För att trivas i rollen är du kommunikativ, tar gärna initiativ och har stort intresse för teknik/mekanik/projekt. Att arbeta systematiskt gör du gärna och planerar vanligtvis ditt arbete med ett tydligt mål. Du har engagemang i ditt arbete och klara bra pressande situationer.

Vidare har du

  • Färdigställd kandidatexamen med inriktning teknik, mekanik eller liknande. Meriterande om du har högre utbildning.
  • Du har minst 1-3 års arbetslivserfarenhet från exempelvis tekniskt projektarbete eller konstruktionsarbete inom mekanik.
  • Goda IT-kunskaper och har du tidigare jobbat med MS-project eller annat projekt planeringsverktyg är det ett plus.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

 

 

Publicerad: 2020-11-12