Teknisk specialist, kvalitet till MTR Tech

Stockholm

Arbetsuppgifter

I rollen som Kvalitetstekniker AMS-G har du ansvaret för produktionsrelaterade kvalitetsfrågor inom AMS-G projekt och arbetar såväl med utförandefrågor som metodspecifika frågor.
Hos oss får du möjligheten att arbeta i en miljö som präglas av hög förändringstakt, där vi tillsammans ofta i projektform utvecklar vår verksamhet. Du får ett brett närverk och möjlighet att utvecklas.

Din huvudsakliga placering kommer vara i Hammarbydepån och du ingår i avdelningen Projects & Engineering och kommer samarbeta med många andra drivna kollegor, exempelvis tekniska specialister och projektledare. Arbetstiderna är skiftgång.

Dina huvudsakliga uppgifter är att
Ansvara för att stötta/delta vid arbetsprov och kvalificeringar.
Ansvara för att stötta produktionen vid osäkerhet i klassificering av avvikelser och vid behov även ta avgörande beslut om klassificering.
Ansvara för stöd till AMS-U (Expertgrupp) vid avvikelseutredningar.
Ansvara för utredningar och initiering av kvalitetshöjande åtgärder inom produktionen.
Ansvara för att förslag på kvalitetshöjande åtgärder säkerställs genom att involvera AMS-U och vid behov även lämna över drivningsansvaret till AMS-U.
Utföra kvalitetsuppföljande inspektioner av utförande av metod.
Bidra med utförande- och metodkompetens vid avvikelsearbete.
Delta i olika projekt och/eller projektledningsmöten (planlagda eller vid behov).
Delta i programledningsforum vid behov.

Befogenheter
Besluta om klassificiering avvikelser i AMS-G. (I samråd med AMS U)
Besluta om initiering av utredning kvalitetshöjande åtgärd/aktivitet.
Utveckla och fastställa kvalitetsrutiner som berör AMS-G Fabrik (i samråd med projektledning AMS -G)

Kvalifikationer

Du som söker till oss
För att trivas i rollen behöver du vara självgående och flexibel och ha en god problemlösningsförmåga. Du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för verksamheten och du har förmåga och vilja att inspirera din grupp. I rollen ingår att ha många kontaktytor både internt och extern varför du är bra på att samarbeta och kommunicera med olika målgrupper.
Har du förmåga att se till helheten likväl att som att kunna arbeta med detaljer på ett strukturerat sätt kommer du lyckas med uppdraget.

Vidare har du
Verkstadsvana inom mekanisk bearbetning
Goda IT-kunskaper
Mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift

Det är meriterande om du har du erfarenhet av svetsteknik och kvalitetsledningssystem.


Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erfarenhet krävs

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-12-21
Referensnummer: C107885

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • rekrytering@mtr.se

Publicerad: 2022-11-21