Teknisk specialist/kompetensutveckling

Stockholm

Arbetsuppgifter

Om du har ett stort intresse för fordonsteknik, utbildning och kvalitet är du varmt välkommen till en av den mest spännande tekniska verksamheten i Stockholm MTR Tech!

Din roll hos oss
I rollen som teknisk specialist med inriktning på kompetensutveckling arbetar du med att säkerställa kvaliteten i våra underhållsutbildningar gällande framför allt inom tunnelbanan och dess verkstadsutrustning.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
Skriva, utveckla och förvalta utbildningsmaterial samt annan teknisk dokumentation
Ta fram krav på teknisk kompetens för tågtekniker och andra kategorier av reparatörer
Kartlägga tekniskt kompetensbehov i samråd med övriga funktioner inom Tech, som HR och Säkerhet & Kvalitet.
Stötta utbildare och instruktörer i sitt arbete
Bidra till årsplaneringen av fordonstekniska utbildningar för Tech.

Det finns möjligheter till att utveckla rollen i samråd med din närmaste chef. Tjänsten avser heltid med placering enligt överenskommelse. Du ingår i gruppen Dokumentation & Utbildning som är en del av Projects & Engineering. Hos oss får du samarbeta med många andra kompetenta tekniska specialister och projektledare. Arbetstiderna är förlagda under dagtid och vi arbetar med förtroendearbetstid.


Kvalifikationer

Du som söker till oss
För att trivas i rollen är du kommunikativ, pedagogisk och har god förmåga att anpassa din kommunikation mot respektive målgrupp oavsett om det är internt eller externt. Du tar egna initiativ och har en bra samarbetsförmåga. Du är duktig på att arbeta systematiskt och på att planera ditt arbete målmedvetet och mot deadlines.

Vidare har du
Färdigställd kandidatexamen eller motsvarande eftergymnasial utbildning inom teknik
Gedigen arbetslivserfarenhet inom tunnelbanan och fordonsteknisk utbildning
Goda IT-kunskaper
Mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erfarenhet krävs

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tillträde snarast.

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-31
Referensnummer: C90326

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • rekrytering@mtr.se

Publicerad: 2022-06-21