Teknisk specialist, inriktning mekanik till MTR Tech

Stockholm

Om du har ett stort intresse för mekaniska system och hållbarhet är du varmt välkommen in med din ansökan till ett tekniskt arbete med Stockholms tunnelbana!

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för att resenärer med Pendeltåg och Tunnelbana får en säker, punktlig och trygg resa varje dag. Vårt huvuduppdrag är att utföra löpande underhåll, reparationer och förvaltning av fordonen och förse Tunnelbane- och Pendeltågstrafiken med driftsäkra fordon. Vi arbetar med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som resenär får en hållbar och pålitlig Tunnelbana och Pendeltåg.

Din roll hos oss

I rollen som teknisk specialist med inriktning mekanik arbetar du med att bidra till drifttillgänglighet, säkerhet och låga livscykelkostnader inom tunnelbanevagnarnas mekaniska system. Ditt arbetsområde har sin tyngdpunkt i hjul-rälproblematik men innefattar också andra mekanikområden.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

  • Ta fram, följa och analysera utfall av hjulskador
  • Genomföra LCC-beräkningar (Life-Cycle-Cost) för alternativa hjulmaterial och hjulprofiler
  • Framtagning av tekniska lösningar för att modernisera tunnelvagnars delsystem eller ersätta obsoleta system
  • Ta fram reparationsmetoder för skador, såsom utmattnings- eller kollisionsskador med stöd av hållfastighetsspecialister
  • Leda projektgrupper och ansvara för projekttidplaner och projektbeskrivningar
  • Framtagning av tekniska rapporter, business cases, kravspecifikationer, provplan och riskanalyser 

Vi utökar nu vår organisation med en teknisk specialist inom mekanik. Tjänsten avser heltid med placering Hammarbydepån, nära Blåsut tunnelbanestation. Du ingår i avdelningen Projekt och Engineering och kommer samarbeta nära med många andra kompetenta kollegor, exempelvis tekniska specialister och projektledare. Arbetstiderna är förlagda under dagtid och vi arbetar med förtroendetid.

När du blir en av oss

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med över 5000 anställda, spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete; utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en miljö som präglas av hög och positiv förändringstakt där vi strävar efter att vara ett underhållsbolag i världsklass. Ta chansen att vara med på den fortsatta resan och utvecklingen av den nordiska MTR koncernen. Hos oss får du ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Du som söker till oss

För att trivas i rollen har du ett stort driv av att vilja lära dig nya saker. Du kan känna dig trygg i att leda andra eftersom du kommer få ansvara för en del arbeten i projektform. Eftersom rollen innebär många kontaktytor internt och externt har du en god samarbetsförmåga. Att arbeta systematiskt gör du gärna och planerar vanligtvis ditt arbete med ett tydligt mål. Du har även en god förmåga att anpassa din kommunikation mot målgrupp.

Vidare har du

  • Färdigställd kandidatexamen med inriktning teknik eller mekanik.
  • Erfarenhet av tekniska analyser/utredningsarbete i verkstadsmiljö och underhåll, företrädelsevis tågbranschen, är starkt meriterande.
  • Goda IT-kunskaper.
  • Mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift.

I denna rekrytering värdesätter vi din personlighet och ditt driv, vi välkomnar därför också nyexaminerade att söka.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad: 2020-02-28