Teknisk specialist inriktning implementering av dokumentation i IT-miljöer

Stockholm

Arbetsuppgifter

Om du har ett stort intresse för IT, teknisk dokumentation och för att stödja dina kollegor med ett bra systemstöd är du varmt välkommen till en av de mest spännande tekniska verksamheterna i Stockholm MTR Tech!

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en miljö som präglas av hög och positiv förändringstakt där vi strävar efter att vara ett underhållsbolag i världsklass. Ta chansen att vara med på den fortsatta resan och utvecklingen av den nordiska MTR koncernen.

Din roll hos oss
I rollen som teknisk specialist har du fokus på att förse och stödja övriga kollegor som arbetar inom dokumentation med processtyrning, ändringsledning och implementering av underhållsdokumentation i våra olika system inom pendeltågsverksamheten.

Dina huvudsakliga uppgifter är att
koda Wordbaserad information i XML.
förvalta tekniska miljöer, installera ny programvara, felsöka och
konfigurera vid behov
agera teknisk resurs gentemot leverantör i fråga om systemuppdateringar
och systemutveckling
vidareutveckla rutiner för releaseprocess och ändringshantering.
ändringsleda löpande releaser samt projektleda framtida systembyte.
bistå med språkgranskning.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen är du kommunikativ och har god förmåga att anpassa din kommunikation mot målgrupp, både skriftligt och muntligt. Du tar gärna egna initiativ och har en bra samarbetsförmåga. Att arbeta systematiskt gör du gärna och planerar vanligtvis ditt arbete på ett strukturerat och målmedvetet sätt. Du är noggrann och har en förmåga att upptäcka missar och felaktigheter i stora mängder data.

Vidare har du
Färdigställd kandidatexamen alternativt motsvarande eftergymnasial utbildning inom systemutveckling eller liknande
Arbetslivserfarenhet inom implementering av stora datamängder
Erfarenhet i XML-programmering
Erfarenhet av ändringsledning
Erfarenhet av projektledning
Kunskap kring bildredigering
Goda IT-kunskaper
Mycket goda kunskaper i svenska, tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har
erfarenhet av tågunderhåll
erfarenhet av att byta dokumentationsbaserade system eller liknande

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi sätter samhället i rullning
MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för att resenärer med Pendeltåg, Tunnelbana och Mälardalstrafik får en säker, punktlig och trygg resa varje dag. Vårt huvuduppdrag är att utföra löpande underhåll, reparationer och förvaltning av fordonen och förse Tunnelbane-, Mälardals- och Pendeltågstrafiken med driftsäkra fordon. Vi arbetar med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda för en säker och pålitlig resa.

Tjänsten avser heltid med placering i Älvsjödepån. Du ingår i gruppen Dokumentation & Utbildning inom Projects & Engineering där du samarbetar med många andra kompetenta tekniska specialister och projektledare. Arbetstiderna är förlagda under dagtid.

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår webbplats, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.
MTR Tech är del av MTR som är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som utöver fordonsunderhållet driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, MTR Facility Management, samt från december 2021 även Mälartåg.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-20
Referensnummer: C59030

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2022-01-14