Teknisk specialist inriktning implementering av dokumentation i IT miljöer till MTR Tech

Stockholm

Om du har ett stort intresse för IT, dokumentation och för att stödja dina kollegor med ett bra systemstöd är du varmt välkommen till en av den mest spännande tekniska verksamheten i Stockholm – MTR Tech!
 

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med över 5000 anställda, spridda över sex verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express, MTR Facility Management och MTR Tech. 

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en miljö som präglas av hög och positiv förändringstakt där vi strävar efter att vara ett underhållsbolag i världsklass. Ta chansen att vara med på den fortsatta resan och utvecklingen av den nordiska MTR koncernen.

Din roll hos oss

I rollen som teknisk specialist har du fokus på att förse och stödja övriga kollegor som arbetar inom dokumentation med kvalité och implementera dokumentation på underhåll av pendeltåg och dess verkstadsutrustning till våra olika system. 

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Editera information från Word till XML
 • Förvalta tekniska miljöer, installera ny programvara, felsöka och konfigurera vid behov
 • Agera teknisk resurs gentemot leverantör i fråga om systemuppdateringar och systemutveckling
 • Utveckla rutiner för framtagning samt kvalitetssäkra teknisk dokumentation som finns tillgängliga.

Tjänsten avser heltid med placering i Älvsjödepån. Du ingår i avdelningen Projekt och Engineering och samarbetar med många andra kompetenta tekniska specialister och projektledare. Arbetstiderna är förlagda under dagtid och vi arbetar med förtroendetid.

Vi sätter samhället i rullning

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för att resenärer med Pendeltåg och Tunnelbana får en säker, punktlig och trygg resa varje dag. Vårt huvuduppdrag är att utföra löpande underhåll, reparationer och förvaltning av fordonen och förse Tunnelbane- och Pendeltågstrafiken med driftsäkra fordon. Vi arbetar med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som resenär får en hållbar och pålitlig Tunnelbana och Pendeltåg. 

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en miljö som präglas av hög och positiv förändringstakt där vi strävar efter att vara ett underhållsbolag i världsklass. Ta chansen att vara med på den fortsatta resan och utvecklingen av den nordiska MTR koncernen. Hos oss får du ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Du som söker till oss

För att trivas i rollen är du kommunikativ och har god förmåga att anpassa din kommunikation mot målgrupp, både skriftligt och muntligt. Du tar gärna initiativ och har en bra samarbetsförmåga. Att arbeta systematiskt gör du gärna och planerar vanligtvis ditt arbete med ett tydligt mål. Du är noggrann och har en förmåga att upptäcka missar och felaktigheter i stora mängder data. 

Vidare har du

 • Färdigställd kandidatexamen eller motsvarande eftergymnasial utbildning inom IT
 • Arbetslivserfarenhet inom implementering av stora datamängder
 • Erfarenhet i XML-programmering
 • Kunskap kring lättare bildredigering
 • Goda IT-kunskaper
 • Mycket goda kunskaper i svenska, tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet av tågunderhåll generellt är meriterande men inte ett krav

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

 

 

Publicerad: 2020-11-10