Teknisk specialist fordonsdata

Stockholm

Arbetsuppgifter

Din roll hos oss
I rollen som teknisk specialist fordonsdata arbetar du med att utveckla och ta fram nya analysmetoder av fordonsdata där den primära källan är data som kommer från våra uppkopplade fordon.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
Analysera data från underhållssystemet, från sensorer och uppkopplade fordon samt andra datakällor.
Tillsammans med andra specialister ta fram nya analysmetoder och arbetssätt baserat på fordonsdata.
Utvärdera och medverka i implementering av nya metoder och arbetssätt.
Process- och verksamhetsutveckling av fordonsunderhållet kopplat till datadriven analys
Sprida kunskap och metoder om hur vi använder de system vi har för våra uppkopplade fordon till övriga intressenter och användare inom primärt MTR Tech.

Kvalifikationer

Du som söker till oss
För att trivas i rollen är du en nyfiken kommunikativ analytiker och har god förmåga att anpassa din kommunikation mot målgrupp. Du tar gärna initiativ och har en bra samarbetsförmåga. Att arbeta systematiskt gör du gärna och planerar vanligtvis ditt arbete med ett tydligt mål.

Vidare har du
Minst färdigställd kandidatexamen eller motsvarande eftergymnasial utbildning inom teknik.
Arbetslivserfarenhet inom tekniskt område, exempelvis inom uppkopplade fordon alternativt akademisk specialisering inom relevant område som t.ex. spårfordon, järnvägs/spårteknik eller dataanalys och Business Intelligence.
Goda IT-kunskaper.
Mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Tjänsten avser heltid med placering Hammarbydepån nära Blåsut tunnelbanestation. Du ingår i avdelningen Projekt och Engineering och samarbetar med många andra kompetenta tekniska specialister och projektledare. Arbetstiderna är förlagda under dagtid och vi arbetar med förtroendetid.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för resenärer inom den spårburna trafiken. Vi utför löpande underhåll och reparationer av fordon inom järnväg och tunnelbana och arbetar samtidigt med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som reser får en säker, punktlig och hållbar resa varje dag.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-11
Referensnummer: C64368

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-10-11