Teknisk specialist (Pendeln, drifttillgänglighetsförbättringar)

Stockholm

Arbetsuppgifter

Din roll hos oss
I rollen som teknisk specialist med inriktning elektronik arbetar du med att bidra till drifttillgänglighet, säkerhet och låga livscykelkostnader inom de elektriska och elektromekaniska systemen. Ditt arbetsområde har sin tyngdpunkt i att förbättra pendeltågens drifttillgänglighet genom att analysera och utveckla felsöknings- och reparationsåtgärder samt genom att ta fram nya tekniska lösningar, men innefattar även andra teknikområden.

Du kommer att:
Ha ansvar för teknikuppdrag från start till mål
Identifiera, följa och analysera utfall av fordonsskador och felorsaker
Själv eller tillsammans med andra specialister och reparatörer ta fram
felsöknings-, reparations- och förbättringsmetoder för felorsaker och
återkommande fordonstekniska problem
Ta fram tekniska lösningar och fordonsmodifieringar för att
modernisera järnvägsfordons delsystem eller ersätta obsoleta system
Agera produktions- och verkstadstekniskt stöd i frågor gällande
elektronik och elektromekanik
Utveckling av tekniska lösningar och baklängeskonstruktion av
komponenter, främst inom elektronik och elektromekanik men i viss
mån även inom andra teknikområden
Ta fram av tekniska rapporter, business cases, kravspecifikationer,
provplaner och riskanalyser.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen behöver du vara självgående och flexibel och ha en god problemlösningsförmåga. Har du förmåga att se till helheten likväl att som att kunna arbeta med detaljer på ett strukturerat sätt kommer du lyckas med uppdraget.
Du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för verksamheten och du har förmåga och vilja att inspirera din grupp.
I rollen ingår att ha många kontaktytor både internt och extern varför du är bra på att samarbeta och kommunicera med olika målgrupper.

Vidare har du:
Akademisk examen med inriktning teknik eller elektronik
Goda IT-kunskaper
Mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift

Det är meriterande om du har du erfarenhet av tekniska analyser och utredningsarbete i verkstadsmiljö, företrädelsevis inom tågbranschen.

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en miljö som präglas av hög förändringstakt, där vi tillsammans ofta i projektform utvecklar vår verksamhet. Du får också ett brett närverk och möjlighet att utvecklas. Ta chansen att vara med på den fortsatta resan och utvecklingen av den nordiska MTR koncernen.
Din huvudsakliga placering kommer vara i Älvsjödepån och Hammarbydepån, emellanåt kommer du även att arbeta i övriga fordonsdepåer i Stockholmsområdet. Du ingår i avdelningen Projects & Engineering och kommer samarbeta med många andra drivna kollegor, exempelvis tekniska specialister och projektledare. Arbetstiderna är förlagda under dagtid.

Om du vill vara med och forma Stockholms lokaltrafik och en hållbar framtid är du varmt välkommen in med din ansökan till ett tekniskt arbete med Stockholms tunnelbana, Stockholms pendeltåg och Mälardalens regionaltåg!

Ansökan med personligt brev och CV sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-02-01

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-23
Referensnummer: C57185

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-12-02