Teknisk arbetsledare/tågtekniker till pendeltåg- och tunnelbanedepåer

Stockholm

Nu söker vi efter flera tekniska arbetsledare som vill leda och fördela underhållsarbetet av pendeltågen och tunnelbanan i Stockholm. Välkommen in med din ansökan!

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med närmare 5000 anställda, spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech.

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en miljö som präglas av hög och positiv förändringstakt där vi strävar efter att vara ett underhållsbolag i världsklass. Ta chansen att vara med på den fortsatta resan och utvecklingen av den nordiska MTR koncernen.

Din roll hos oss
I rollen som arbetsledare bidrar du till vårt uppdrag genom att operativ leda en grupp reparatörer och rangerare/växlare (depåförare). Du kommer att ansvara för att operativt styra den dagliga verksamheten inom gruppen samt själv delta i underhållsarbetet.

Arbetet innebär:

  • Operativt leda skiftgruppen genom att arbetsleda och administrera underhållsarbetet
  • Arbeta som reparatör med tågunderhåll, arbete inom elektronik, mekanik och pneumatik
  • Akuta underhållsarbeten samt underhåll baserat intervaller på tid eller km
  • Felsökning av system/kretsschema

Vi har tunnelbanedepåer på fem olika platser i Stockholm; Vällingby, Rissne, Högdalen, Nyboda och Hammarby (komponentverkstad). Vi söker nu en arbetsledarare till Vällingbydepån. Du rapporterar till produktionschef och tjänsten avser på heltid med tider förlagda (dag/kväll/helg). 

Vi söker även efter arbetsledare till Södertäljedepån som är en av våra tre pendeltågsdepåer tillsammans med Bro och Älvsjö. Du rapporterar till produktionschef och tjänsten avser heltid med tider förlagda antingen på dagtid (dag/kväll/helg) eller nattetid. Tjänsten är ett bra första steg för dig som vill få möjligheten till fortsätt utveckling av din karriär.

Vi sätter samhället i rullning
MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för att resenärer med Pendeltåg och Tunnelbana får en säker, punktlig och trygg resa varje dag. Vårt huvuduppdrag är att utföra löpande underhåll, reparationer och förvaltning av fordonen och förse Tunnelbane- och Pendeltågstrafiken med driftsäkra fordon. Vi arbetar med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som resenär får en hållbar och pålitlig Tunnelbana och Pendeltåg.

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete; utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi tillhör MTR Nordic koncernen vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Du som söker till oss
För att trivas i rollen som arbetsledare utför du arbetsuppgifter med stor noggrannhet och har höga krav på säkerheten. Du har en förmåga att få med dig andra samt förmågan att prioritera och ta beslut, även i pressade situationer. Du föregår med ett gott exempel och är en ambassadör för MTR.

  • Minst gymnasieutbildning gärna med teknisk inriktning
  • Har läst samt har kunskaper ellära
  • Erfarenhet från mekanisk, elektrisk eller digitaltekniskt arbete och har du erfarenhet från tågteknik är det en merit
  • Meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbetsledning
  • God förståelse för svenska i tal och skrift. Det kan även förekomma text på engelska

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger.

 Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

Publicerad: 2021-04-23