Tech Lead

Stockholm

Arbetsuppgifter

MTR Nordic är inne i spännande och expansiv fas med fokus på nya affärer där IT har en central roll för att lyckas. Som nyfiken erfaren systemutvecklare gillar du att laborera med nya tekniker och verktyg för att hitta lösningar. På MTR får du möjligheten att arbeta med den senaste tekniken, ta egna initiativ och lära dig nya programmeringsspråk. Vi ser gärna att du trivs med att arbeta med hela utvecklingskedjan, från att förstå krav till att utveckla och bistå i testning, support och förvaltning.

Du kommer att tillhöra ett agilt team som tillsammans utvecklar och förvaltar MTRs egenutvecklade system. Vi arbetar agilt i nära samarbete med kravställare och verksamheten. Vi söker dig som kan arbeta som senior full-stack utvecklare/mjukvaruarkitekt och i dialog med teamet bidra i arbetet mot ny teknik och nya lösningar. Tillsammans med drivna och ambitiösa kollegor arbetar du i en rolig och vänskaplig atmosfär där det finns möjligheter att utvecklas.

Huvudsakliga uppgifter:
Utveckla, förvalta och implementera IT-lösningar enligt prioriterad backlog
Adressera och driva behov av tekniska förbättringar, alternativa lösningar, nya verktyg och plattformar.
Driva på så att utveckling sker enligt best practice för att säkra kvalitet, leverans och förvaltningsbarhet
Skapa och uppdatera dokumentation enligt överenskommen standard

Den tekniska miljön är huvudsakligen:
.NET, C#, ASP.NET, EF Core
Angular, Kotlin
Azure DevOps och Azure Cloud Services
REST API
Mikrotjänstarkitektur

Kvalifikationer

Akademisk examen eller motsvarande erfarenhet inom relevant område för tjänsten
Minst 5 års erfarenhet av arbete som utvecklare
Erfarenhet av flertalet tekniker i vår tekniska miljö
Erfarenhet av att arbeta i agila projekt och meriterande med erfarenhet som scrum-master
Arbetat med kravhantering och refining
Intresse för att lösa problem och ge support till verksamheten
Talar och skriver engelska och svenska obehindrat

Du är intresserad av att arbeta i team med tekniken i fokus för att utveckla stabila och kostnadseffektiva lösningar som användarna uppskattar. Vi ser gärna en kombination av att vara analytisk, samt ha leverans- och kvalitetsfokus.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi samarbetar med Novare i denna rekrytering och hänvisar i ett första skede till ansökning via denna länk: https://novare.se/executive-search/jobb/61846-tech-lead-till-mtr/

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-28
Referensnummer: C71368

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-12-21