Talent Acquisition Partner till MTR

Stockholm

Arbetsuppgifter

Som Talent Acquisition Partner på MTR blir du en del av ett härligt HR team!
Du har en nyckelroll där du ansvarar för hela bolagets rekryteringsarbete. Detta innebär att projektleda, driva och utveckla våra processer för att hitta och attrahera nya kollegor. Du kommer att arbeta med hela rekryteringsprocessen från start till mål och självständigt planera, genomföra och följa upp dina projekt. Rollen är varierande och du kommer primärt att rekrytera operativa medarbetare, såsom tågvärdar, stationsvärdar och lokförare men även andra specialistroller.

Du driver rekryteringsprocessen framåt och är dagligen i kontakt med rekryterande chefer, kandidater, företagshälsovård och andra intressenter.

Dina huvudsakliga uppgifter är att:

Självständigt driva och ansvara för flera parallella rekryteringsprocesser
Ansvara för genomförande av intervjuer, både fysiska samt per telefon
Planera och genomföra rekryteringsevenemang så som besök på Sveriges Yrkeshögskolor och andra arbetsmarknadsevent
Delta i och driva utvecklings- och förbättringsprojekt inom HR-avdelningen
Supportera HR Business Partners samt andra kollegor i teamet kring HR-relaterade ärenden

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en vilja att utvecklas och som vill bidra till organisationens framdrift.
Som person är du analytisk och driven. Du tycker om att ta ett stort eget ansvar och trivs i en miljö med högt tempo och gillar att se resultatet av ditt arbete.
Du har ett strukturerat arbetssätt och driver dina rekryteringsprojekt hela vägen in i mål. Du tar initiativ till att bygga nya kontaktytor i verksamheten och har en förmåga att skapa affärsmässiga relationer. Ständig utveckling är en av våra värderingar och du utmanar gärna dig själv och verksamheten.

Vidare har du:
En akademisk examen inom personalvetenskap eller motsvarande HR-utbildning
En mycket god kommunikationsförmåga i både tal och skrift
Tidigare erfarenhet av att arbeta med rekrytering är meriterande

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi erbjuder en vänlig och dynamisk miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i MTR:s fortsatta utvecklingsresa i Norden i vår ambition i att utveckla hållbara samhällen. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Vi har en flexibel arbetsplatslösning med möjlighet att arbeta både på vårt huvudkontor på Kungsholmen samt hemifrån.
Våra fyra värderingar utmärkt service, ständig utveckling, ömsesidig respekt och mätbara resultat utgör den grund vi arbetar utifrån och genomsyrar vår vardag. Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-10-24

Ansökan

Ansök senast: 2022-10-14
Referensnummer: C100766

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2022-09-02