Talent Acquisition Business Partner till MTR

Stockholm

Arbetsuppgifter

Erfaren inom rekrytering och intresserad av på att få vara med och bygga en intern rekryteringsfunktion?

Vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling och är just nu mitt i en spännande förändringsresa. För att möta ett ökat behov inom rekrytering har en koncerngemensam rekryteringsenhet bildats med målbilden att samla all MTR:s rekrytering på ett ställe. För att stärka vårt arbete ytterligare och ta nästa kliv inom kompetensförsörjning söker vi nu en skicklig Talent Acquisiton Business Partner.

MTR är en av Stockholms största privata arbetsgivare och Sveriges största tågbolag sett till antal resor. Vi består av 7 olika bolag, där varje enskilt bolag är specialister inom sitt område.
Som Talent Acquisition Business Partner ansvarar du, tillsammans med övriga inom Rekryteringsenheten, för att leverera på verksamhetens behov inom kompetensförsörjning. Ditt huvudsakliga uppdrag är rekrytering av ledare och specialister på bred nivå. Du kommer att arbeta med rekrytering inom IT men också inom andra specialistområden. I rollen ingår också att agera account manager mot ett eller flera bolag inom koncernen.

Du rapporterar till Talent Acquisition Manager och kommer att ingå i ett rekryteringsteam bestående av nio engagerade och drivna kollegor. Vi har vårt huvudkontor på Rålambsvägen i DN-huset. Du jobbar ifrån vårt huvudkontor med möjlighet att jobba hemifrån.

Dina arbetsuppgifter
Agera strategiskt bollplank och ansvara för kontakten mot ett eller flera bolag inom MTR när det kommer till kompetensbehov, rekryteringsplan och uppföljning.
Driva flera parallella rekryteringsprocesser från beställning till mål både gällande chefs- och specialistrekryteringar.
Proaktivt arbeta för att öka inflödet av relevanta kandidater och genomföra search och/eller andra EB-aktiviteter där det behövs.
Aktivt delta och bidra i arbetet att bygga en koncerngemensam rekryteringsfunktion och i arbetet att utveckla och effektivisera rekryteringsarbetet inom hela MTR.

Kvalifikationer

Gedigen erfarenhet av att driva fullständiga rekryteringsprocesser, troligtvis som rekryteringskonsult eller intern rekryteringspartner.
Erfarenhet ifrån svårrekryterade roller och van att arbeta med search/sourcing som metod och förstår hur du använder ditt eget nätverk för att lyckas. 
Erfarenhet/kunskap inom kompetensbaserad rekryteringsteknik och att arbeta med arbetspsykologiska tester.
Akademisk examen inom HR, beteendevetenskap eller annat ämnesområde som bedöms likvärdigt.
God prioriterings- och problemlösningsförmåga, är strukturerad och van att arbeta resultatinriktat.
Om du har erfarenhet ifrån förändrings/effektiviseringsarbete inom TA/rekrytering är det meriterande.
God förmåga i både tal och skrift i svenska

Som person har du lätt för att skapa förtroende och bygga relationer och för dig vant bland olika beslutsfattare i en konsultativ roll. Du uppskattar båda att coacha och (vid behov) utmana dina kunder och trivs i en föränderlig miljö där det händer mycket.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Låter detta intressant?
Sök tjänsten så fort som möjligt! Urval kommer att ske löpande. För att söka behöver du endast fylla i våra urvalsfrågor samt bifoga din LinkedIn-profil (alternativt bifoga ditt CV om du hellre föredrar det). Vi önskar inte personligt brev. Vi jobbar kompetensbaserat och i processen ingår tester, intervjuer och referenstagning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Sedan 2009 innehar MTR Tunnelbanan helhetsansvaret för planering, drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av AB Storstockholms Lokaltrafik (SL). Varje dag genomförs drygt 1 miljon resor hos oss. Det motsvarar nästan hälften av alla resor med kollektivtrafik i Stockholms län. Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tunnelbana, vårt arbete handlar om att göra skillnad på plattformen, på tågen och i människors liv. Vi samarbetar med flera olika aktörer i Stockholm för att tunnelbanan ska vara tillgänglig för alla. Det är detta vi kallar för Stockholms blodomlopp.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-16
Referensnummer: C141551

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2023-05-23