Taktisk planerare till MTR Tech

Stockholm

Vi söker dig som trivs med att arbeta i en viktig nyckelfunktion gällande planering och har en fallenhet för teknisk fordonsunderhåll!

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med över 5500 anställda, spridda över sex verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express, MTR Facility Management och MTR Tech.

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Din roll hos oss

I rollen som Taktisk planerare kommer du huvudsakligen arbeta med taktisk planering inför produktionsstart för respektive fordonsunderhåll på pendeltågen och tunnelbanan. Du har en viktig funktion mellan den operativa, dagliga planeringen och den strategiska planeringen i form av en huvudplan på årsbasis.

Arbetet innebär:

 • Tillhandahålla planer som visar företagets samtliga resursbehov så som material, personal, vagnar/tåg, arbetsplats/depå och tjänster.
 • Ansvara för uppföljning och löpande uppdatera produktionsplan mot utfall och förändringar som sker i produktion.
 • Bevaka och ställa krav på när det finns ett behov av åtgärder eller åtgärdsplaner för att hantera eventuella avvikelser i produktionen.
 • Ansvara och driva planeringsmöten med alla berörda parter för att säkerställa att huvudplanen följs och är bästa möjliga för MTR samt säkerställa att alla har mottagit och förstått.
 • Aktivt deltaga i projektmöten och vara särskilt drivande vid fakta- och kunskapsinsamlingar utifrån ett planeringsperspektiv för att skapa bästa förutsättningar för planering och produktionssättning.
 • Aktivt bygga upp, hantera och vårda många kontaktytor och vara en naturlig länk/kontaktperson mellan trafikdepå/produktion, operativ planering, material/inköp samt kunder och andra samarbetspartners. 

Vi har pendeltågs- och tunnelbanedepåer på nio olika platser i Stockholm. I tjänsten som taktisk planerare kommer du arbeta mot samtliga pendeltågsdepåer men är själv stationerad i Hammarbydepån samt även sitta i Brodepån tillsammans med den nuvarande taktiska planeraren. Du rapporterar till planeringschef och tjänsten avser heltid med arbetstider förlagda på dagtid måndag till fredag.

Vi sätter samhället i rullning

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för resenärer inom den spårburna trafiken. Vi utför löpande underhåll och reparationer av fordon inom järnväg och tunnelbana och arbetar samtidigt med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som reser får en säker, punktlig och hållbar resa varje dag.

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en miljö som präglas av hög och positiv förändringstakt där vi strävar efter att vara ett underhållsbolag i världsklass. Ta chansen att vara med på den fortsatta resan och utvecklingen av den nordiska MTR koncernen.

Du som söker till oss

Som person är du strukturerad, noggrann och har god prioriteringsförmåga. Du har en god social förmåga då rollen har många samarbetsytor och är därför också duktig kommunikativt. När du arbetar har du även ett proaktivt förhållningssätt och förstår vikten av att följa upp ditt eget planeringsarbete. Du gillar att arbeta mot mål och drivs av att ständigt söka nya vägar för att förbättra din prestation.

 • Högskoleexamen inom produktionsteknik, logistik, industriell ekonomi eller motsvarande.
 • 3 års erfarenhet inom arbete med produktionsplanering och logistik.
 • Kunskap inom fordonsbranschen såsom fordonsteknisk kompetens.
 • Tidigare erfarenhet från att leda mindre projekt och förbättringsarbeten, skapa rutiner och effektiva arbetsflöden och processer.
 • God IT-vana eller systemvana samt mycket goda kunskaper i Excel.
 • God förståelse för svenska i tal och skrift då du måste kunna förstå och göra dig förstådd med andra. Det kan även förekomma text på engelska.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

 

Publicerad: 2021-03-23