Tågvärdar till MTR Pendeltågen!

Stockholm

Arbetsuppgifter

Är du serviceinriktad och trivs i en roll där du får möjlighet att göra skillnad i människors vardag?
Vi söker nu Tågvärdar att arbeta ombord på Pendeltågen på heltid med start i juli!
Vi erbjuder en allmän visstidsanställning t.o.m 31 augusti 2023.
Anställningen inleds med en obligatorisk utbildning som pågår under ca 1,5 månad. Semester under utbildningstiden kan ej beviljas.

I rollen som Tågvärd hos MTR Pendeltågen har du ett stort ansvar för att upprätthålla god service och säkerhet. Du delger våra resenärer relevant och viktig information via högtalarutrop i samband med trafikstörningar etc. Du ansvarar också för manövrering av vagnsdörrar vid på- och avstigning och säkerställer tillsammans med föraren att våra resenärer får en trygg och säker resa med oss. I arbetsuppgifterna ingår även plockstädning av tåg.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
Bidra till att våra resenärer får en positiv och trygg reseupplevelse
Ge god service och övrig information till resenärer
Följa instruktioner och rutiner

När du blir en av oss
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR Pendeltågen erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård.


Kvalifikationer

Vi söker dig som trivs i en serviceinriktad roll som innebär mycket möten med människor i din vardag. Som person är du ansvarstagande, pålitlig, och har förmågan att behålla lugnet i stressade situationer.

Vidare har du:
Gymnasieutbildning eller motsvarande annan utbildning.
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift- Detta är viktigt då tjänsten innehåller arbetsuppgifter där du på kort tid ska kunna ta till dig både skriftlig och muntlig information och omvandla det till väsentlig information via högtalarutrop till våra resenärer, på både svenska och engelska.
Fullgod syn med eller utan glasögon/linser, felfritt färgseende, normal hörsel och du får inte ha några sjukdomar som påverkar trafiksäkerheten. Detta då Tågvärdstjänsten klassas som en säkerhetstjänst.
Möjlighet att ta dig till arbetet oavsett tid på dygnet. Du är stationerad antingen vid Stockholm City eller Södertälje Hamn, där du påbörjar samt avslutar din tjänstgöring.
Vi ser det meriterande om du har tidigare erfarenhet från ett serviceyrke.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekrytering.pendeltag@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Som ett första steg i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester, detta för att säkerställa en inkluderande rekrytering som bidrar till en ökad objektivitet och rättvisa. Testerna följs av intervjuer samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi erbjuder en allmän visstidsanställning t.o.m. 31 augusti 2023. Vi kommer att återkomma till dig med återkoppling efter genomförda tester.

Ifall du inte har möjlighet att starta 11 juli ber vi dig svara "nej" på fråga 11 i ansökningsformuläret och anger längd på din uppsägningstid i fråga 10.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ingen erfarenhet krävs

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-07-11

Tidsbegränsad till: 2023-08-31

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-04
Referensnummer: C93489

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2022-06-20