Tågtekniker Gredby depån

Eskilstuna

Arbetsuppgifter

Som Tågtekniker kommer ditt arbete innebär reparationer, akut och förebyggande underhåll samt felsökning av Mälartågstrafikens Regina- och ER1-fordon.
Arbetet innebär främst:

Reparationer av Regina- och ER1-fordon.
Löpande underhåll baserat på intervaller på tid eller km samt akuta underhållsarbeten
Felsökning av vagnar och system med hjälp av kretsschema
Iordningställande av tåg, växling (depåkörning) samt planering av vagnarnas tursättning i trafik

Men du behöver även vara flexibel att hugga in på andra arbetsuppgifter om det behövs för att teamet ska kunna leverera fordonsutsättningen till trafik.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen som Tågtekniker utför du arbetsuppgifter med stor noggrannhet och höga krav på säkerheten. Du tag i saker på eget initiativ och gillar att arbeta med varierande arbetsuppgifter, stundtals i högt tempo.

* Minst gymnasieutbildning gärna med teknisk inriktning.
* Kunskaper i ellära motsvarande gymnasienivå.
* Erfarenhet från mekanisk, elektrisk eller digitaltekniskt arbete och har du erfarenhet från tågteknik är det en merit
* God datorvana
* God förståelse för svenska i tal och skrift. Det kan även förekomma text och tal på engelska.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vill du vara med och bidra till en viktig samhällsfunktion- att se till att våra resenärer kommer fram på ett säkert sätt, i tid när de reser med Mälartåg.
Vill du vara en i laget och göra skillnad varje dag för våra resenärer runt Mälardalen?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen in med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.
MTR Tech är del av MTR som är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som utöver fordonsunderhållet driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, MTR Facility Management, samt från december 2021 även Mälartåg.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-12-22
Referensnummer: C83406

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 6

Kontakt

Kontaktpersoner

  • rekrytering@mtr.se

Publicerad: 2022-04-11