Systemutvecklare/Tech Lead till MTR Nordic

Stockholm

Arbetsuppgifter

MTR Nordic är inne i spännande och expansiv fas med fokus på nya affärer där IT har en central roll för att lyckas. Vi söker nu en senior systemutvecklare som har gedigen erfarenhet av utveckling i .NET, men som tillsammans med kollegor vill fortsätta att lära, driva och dela best practice, tankar och idéer. Som nyfiken senior systemutvecklare gillar Du att laborera med nya tekniker och verktyg för att hitta lösningar. Hos oss på MTR får du möjligheten att arbeta med den senaste tekniken, ta egna initiativ och lära dig nya programmeringsspråk. Vi uppskattar om du trivs med att arbeta med hela utvecklingskedjan från att förstå krav till att utveckla och bistå i testning, support och förvaltning.

Du kommer att tillhöra ett team med systemutvecklare som tillsammans utvecklar och förvaltar MTRs egenutvecklade system. Vi arbetar agilt i nära samarbete med kravställare och verksamhet. I rollen kommer du att arbeta som senior full-stack utvecklare och i dialog med teamet bidra med arbetet mot ny teknik och nya lösningar i både frontend och backend. Tillsammans med drivna och ambitiösa kollegor arbetar du i en rolig och vänskaplig atmosfär där det finns möjligheter att bidra. I vårt team jobbar vi aktivt med att dela kunskap och erfarenheter för att tillsammans utvecklas både som individer och team.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
Förvalta, utveckla och implementera IT-lösningar enligt prioriterad backlog
Arbeta i hela produktlivscykeln ihop med team och andra intressenter
Skapa och uppdatera dokumentation enligt överenskommen standard
Driva och utveckla enligt best practice för systemutveckling för att säkra kvalitet, leverans och förvaltningsbarhet
Utveckla relevanta tester
Adressera behov av tekniska förbättringar och föreslå alternativa lösningar
Arbeta agilt och driva nya verktyg och plattformar för att bli ännu mer effektiva
Utvärdera nya lösningar, identifiera luckor och föreslå/utvärdera förbättringar
Aktivt verka för att arbeta i hela systemkedjan och snabbt lära nya tekniker och system
Vara ajour och utbildad med rätta och uppdaterade systemstöd för att kunna stödja verksamheten

Vår tekniska miljö:
.NET 5 och C#5
Angular
Azure DevOps
Azure
REST API
Mikrotjänstearkitektur
EF Core
SQL

Kvalifikationer

Relevant examen inom IT eller motsvarande erfarenheter
Goda kunskaper i SQL och MSBI
Ett par års erfarenhet av arbete som utvecklare
Erfarenhet av att arbeta i agila projekt
Arbetat med kravhantering
Gärna arbetat i en miljö med QlikView/Sense
Intresse för att lösa problem och ge support till verksamheten
Ett agilt mindset

Du är intresserad av att arbeta i team med tekniken i fokus för att utveckla stabila och kostnadseffektiva lösningar som användarna uppskattar. Du är dessutom en nyfiken, samarbetsorienterad och kommunikativ person som gillar att ha många kontaktpunkter runtom i organisationen, och du delar gärna med dig av det du kan. Vi ser gärna en kombination av att vara analytisk, samt ha leverans- och kvalitetsfokus.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR Nordic erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja två massagetillfällen per år och kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Välkommen med din ansökan i form av ett CV samt besvara några urvalsfrågor. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-29
Referensnummer: C59461

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-07-15