Systemförvaltare

Stockholm

Arbetsuppgifter

MTR Nordic är inne i spännande och expansiv fas med fokus på nya affärer där IT har en central roll för att lyckas. Vi söker nu en Systemförvaltare som vill vara med och utveckla vårt systemstöd till verksamheten. Vi uppskattar om du trivs med att arbeta med hela systemets livscykel; från att förstå krav till att utveckla systemområdet och bistå i testning, support och förvaltning. Den här rollen ska fokusera på de Ekonomisystem som används på MTR men även andra system kan komma att ingå inom ansvarsområdet.

MTR IT är koncernövergripande med uppdrag om att säkerställa bästa tekniskt möjliga och smarta IT som ger koncernen de bästa förutsättningar för kvalitet, utveckling och tillväxt.

Som Systemförvaltare ingår följande uppgifter:
Ansvara för att arbete utförs enligt gällande förvaltningsmodell- I nära samarbete med verksamhet och andra intressenter.
Tillsammans med systemets huvudintressenter utforma en förvaltningsorganisation samt utarbeta och kontinuerligt revidera förvaltningsplan
Skapa och uppdatera dokumentation enligt överenskommen standard
Arbeta i hela produktlivscykeln ihop med team och andra intressenter
Säkerställa processer för support, system- och behörighetsadministration
Hantera ändringar, releaser, incidenter och problem
Förbättra lösningen baserat på krav och behov. Adressera behov av uppgraderingar och andra tekniska förbättringar samt föreslå alternativa lösningar
Hantera drift, service och support från leverantörer. Vara kravställare på den tekniska driften
Hantera licenser och avtal, säkra att de finns på plats och följs upp via SLA
Hantera fakturor, budget, forecast och säkra ekonomin runt systemen
Att ha fortlöpande dialog med verksamheten för att fånga upp behov för att få systemet att stötta verksamheten på bästa sätt och säkerställa systemets funktionalitet och kvalitet.

Du som söker till oss arbetar mot resultat genom att du visar pålitlighet och tar ansvar. Du stärker relationer genom att du hjälper andra, samarbetar, är flexibel och älskar att stötta verksamheten och IT. Du utvecklar, förbättrar, söker lösningar och tar initiativ till förbättringar. Du tycker om att vara spindeln i nätet och att hantera utmaningar. Du har ett självständigt och strukturerat arbetssätt samt god kommunikationsförmåga.

Kvalifikationer

Relevant examen inom IT eller motsvarande erfarenheter
Arbetat som systemförvaltare eller liknande roll på IT
Arbetat med kravhantering och lösningar
Intresse för att lösa problem och ge support till verksamheten
Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Erfarenhet krävs

Övrigt

Förmåner
Som anställd hos MTR Nordic erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård samt att kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan via vår hemsida genom att svara på några frågor och bifoga ditt CV. Vi önskar inget personligt brev och har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervju sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Sallander, rekryterande HR på therese.sallander@mtr.se eller Samira Ladjemi, rekryterande chef på samira.ladjemi@mtr.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-23
Referensnummer: C65404

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-10-21