Systemförvaltare Maximo MTR Tech

Stockholm

Arbetsuppgifter

Det här är en roll för dig som vill sitta bakom spakarna till underhållssystemet som får hela Stockholm att rulla! Denna roll innebär en systemförvaltarroll för Maximo vilket är underhållssystemet för underhåll av tunnelbanan, pendeltågen och Mälartåg. Som rollen som systemförvaltare för Maximo är du med och förvaltar och utvecklar MTRs underhållssystem. Du kommer att arbeta nära verksamheten och kommer att använda dina erfarenheter för att implementera och anpassa systemet så att det stöttar underhållsverksamhetens behov. I rollen ingår även medverkan i olika digitaliseringsprojekt som påverkar underhållssystemet, exempelvis uppkopplade fordon. Tjänsten är på heltid och tiderna är förlagda under dagtid med placering i Hammarbydepån (Blåsut).

Exempel på arbetsuppgifter:
- Ansvarar för att utveckling av internt förvaltade underhållssystem genomförs utifrån verksamhetens behov.
- Att ha fortlöpande dialog med verksamheten för att fånga upp behov för att få systemet att stötta verksamheten på bästa sätt
- Att arbeta med införande av nya funktioner
- Att säkerställa systemets funktionalitet och kvalitet samt integrationer med andra system
- Att samverka med MTRs leverantörer vad gäller system och drift
- Att ansvara för användarstöd, system- och behörighetsadministration samt utbildning av användare.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen har du ett stort driv av att vilja lära dig nya saker. Att arbeta systematiskt gör du gärna och planerar vanligtvis ditt arbete med ett tydligt mål. Du har även en god förmåga att samarbeta och är van vid att anpassa din kommunikation mot utifrån mottagande målgrupp.

Vidare har du:
Färdigställd examen med inriktning teknik eller IT
2-3 års erfarenhet av utveckling av systemstöd
Erfarenhet av underhållssystemet Maximo
Grundläggande SQL-kunskaper
Erfarenhet av arbete med integrationer
Mycket goda IT-kunskaper
Mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift
Arbete inom spårtrafik eller liknande bransch är starkt meriterande

Erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Hivi Hirori, rekryteringsansvarig, via hivi.hirori@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-08
Referensnummer: C136018

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2023-05-11