Strategisk resursplanerare till MTR Tech

Stockholm

Vi söker efter en ny stjärna till vårt team som vill arbeta strategiskt med frågor inom personalplanering och schema! Hos oss får du möjligheten att både bidra till samhällsnytta och MTR Techs övergripande resultat.

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med över 5500 anställda, spridda över sex verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express, MTR Facility Management och MTR Tech. Vi formar framtidens städer med kollektivtrafiken i centrum. Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. 

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Din roll hos oss

I rollen som strategisk resursplanerare är ditt huvudfokus att skapa förutsättningar för balans av resurser och scheman genom att analysera, planera, intiera och delta i utvecklingsarbeten. Du har ett viktigt ansvar med stötta chefer och kollegor i dessa frågor och kommer kunna påverka hur det går bland annat i pågående och kommande projekt, företagets ekonomi och medarbetarnas trivsel. Resultatet av ditt arbete är en del av förutsättningarna för den operativa driften vilket även ställer krav på ett samarbetsinriktat förhållningssätt mot andra interna funktioner.

Du arbetar bland annat med att:

 • Stöd till chefer vid framtagning av scheman för prodktionspersonal utifrån ett helhetsperspektiv så som produktivitet, effektivitet, ekonomi och medarbetarnöjdhet
 • Analysera resursbalansen genom att utgå ifrån exempelvis semesterutrymme, successionsplanering och utbildningsplanering. Ansvara för att säkerställa att planeringsunderlaget som överlämnas till produktionen är i så bra balans som möjligt för att minska spilltid och övertid
 • Kontrollera och bistå i utredning avseende optimal balans mellan operativa funktioner och stabspersonal, för att balansera supportbehov och kostnadseffektivitet
 • Löpande analysera verksamheten utifrån ett resurs- och produktivitetsperspektiv samt aktivt arbeta för att kontinuerligt förbättra personalplaneringsprocessen, tillhörande metoder och systemstöd genom att föreslå förändringar
 • Stötta HR och chefer i det löpande och strategiska arbetet avseende resursplanering
 • Expertkunskap avseende MTR Techs kollektivavtal och hur detta påverkar personalplaneringen. Genomföra analys och ta fram beslutsunderlag avseende konsekvenser av förändring i MTR Techs kollektivavtal samt bistå chefer i facklig dialog i frågor relaterade till personal- och schemaplanering.

Tjänsten avser heltid med placering i Hammarbydepån, i närheten av tunnelbanestation Blåsut. Din arbetstider är förlagda i huvudsak dagtid måndag till fredag och vi arbetar med förtroende tid. Verksamheten du stöttar arbetar dock dygnet runt och det kan finnas tillfällen där du behöver komma in på annan tid för att öka förståelsen för hur verksamheten skiljer sig under dygnet.   

Vi sätter samhället i rullning

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för resenärer inom den spårburna trafiken. Vi utför löpande underhåll och reparationer av fordon inom järnväg och tunnelbana och arbetar samtidigt med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som reser får en säker, punktlig och hållbar resa varje dag. 

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en miljö som präglas av hög och positiv förändringstakt där vi strävar efter att vara ett underhållsbolag i världsklass. Ta chansen att vara med på den fortsatta resan och utvecklingen av den nordiska MTR koncernen.

Du som söker till oss

För att fungera i rollen är du strategisk, analytisk och intiativtagande. När du arbetar har du ett resultatorienterat arbetssätt och har förmågan att planera och prioritera. Eftersom arbetet innebär att samla in information via olika kanaler så är du även duktig på att bearbeta information metodiskt och systematiskt. Dessutom har du viljan att hålla dig uppdaterad och ständigt utvecklas inom ditt specialistområde. Tjänsten innebär många olika typer av kontaktytor och du har därför även en god social förmåga och kan skapa ett användbart nätverk.

Vidare har du:

 • Relevant högskoleexamen som till exempel ingenjör, ekonom eller motsvarande
 • Erfarenhet av personalplanering, schemakonstruktion och god förståelse för tillhörande lagar och regler
 • Vi värdersätter om du har tidigare erfarenhet från underhållsintensiv verksamhet företrädandevis inom kollektivtrafik eller transportindustrin
 • God IT-vana och goda kunskaper i Office-paketet. Du är trygg i att använda olika system och Excel för att ta fram och analysera data
 • Dina svenska kunskaper i tal och skrift är mycket goda

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
 

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se. 

 

Publicerad: 2021-05-17