Strategisk inköpare till MTR Tech

Stockholm

Vi söker nu efter någon som kan stötta och utvecklas i rollen som strategisk inköpare för en betydande och samhällspåverkande verksamhet!

MTR Tech är ett underhållsbolag som tillsammans med dotterbolaget Emtrain spelar en vital roll för att resenärer med Pendeltåg och Tunnelbana får en säker, punktlig och trygg resa varje dag. Vårt huvuduppdrag är att förse Tunnelbanans och Pendeltågens fordon till trafik och utföra löpande underhåll, reparationer och förvaltning av fordon och övriga tillgångar som finns i verksamheten. Vi leder även olika projekt med syfte att uppgradera och förbättra den kapacitet och kvalitet som behövs idag och i framtiden i trafiken.

Din roll hos oss

I rollen som strategisk inköpare arbetar du med att driva hela upphandlingsarbetet med leverantörer hanteras på ett optimerat och effektivt sätt från start till mål.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Ansvara för att leda strategiska och taktiska upphandlingsarbeten i sin helhet.
 • Utveckla och skapa strategiska sourcing planera för relevanta kategorier, enligt category management prioriteringar.
 • Leda processen att välja leverantörer och bygga nya eller upprätthålla affärsrelationer.
 • Utvärdera offert-, avtals- eller anbudsförfrågningar och hitta den optimala lösningen för verksamheten.
 • Leda och driva förhandlingar och följa upp leverantörsavtal eller andra beslut.
 • Proaktivt identifiera nya affärsmöjligheter, tillsammans med nyckelpersoner inom relevanta kategorier hur MTR och leverantörerna kan arbeta för att sänka totala kostnaden.
 • Säkerställa överlämningen till verksamheten och den operativa inköparen.
 • Leda arbete med ständiga förbättringar och identifiera sätt att optimera processen eller kostnader.

Vi utökar nu vår organisation och rekryterar därför två strategiska inköpare. Tjänsten avser heltid med placering Hammarbydepån nära Blåsut tunnelbanestation. Du ingår i avdelningen Inköp och samarbetar med många andra kompetenta kollegor i verksamheten. Arbetstiderna är förlagda under dagtid och vi arbetar med förtroendetid.

När du blir en av oss

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med närmare 5000 anställda, spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete; utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en miljö som präglas av hög och positiv förändringstakt där vi strävar efter att vara ett underhållsbolag i världsklass. Ta chansen att vara med på den fortsatta resan och utvecklingen av den nordiska MTR koncernen. Hos oss får du ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Du som söker till oss

För att trivas i rollen som strategisk inköpare är du en person som drivs av att uppnå goda resultat med hög kvalité och som bidrar med nytta till verksamheten. Du är en naturliga ledare och är ansvarstagande, tar initiativ och har god samarbets- och relationsskapandeförmåga oavsett om det är en kollega, kund eller leverantör som du samarbetar med för stunden. Du har en mycket hög förmåga av affärsmannaskap och drivs av att optimera affärerna med leverantörer, där du naturligt ser helheten i affärsrelationerna. Du är en naturlig duktig kommunikatör, både tal och skrift, för att leda olika förändringar inom och utanför företaget. Du kan även arbeta självständigt, systematiskt och strukturerat.

Vidare har du

 • Färdigställd kandidatutbildning inom ekonomi, teknik, inköp eller motsvarande.
 • Goda kunskaper i affärs- och handelsjuridik.
 • Flerårig erfarenhet från att leda arbete med strategiskt inköp och internationella leverantörer samt implementera strategiska inköpsstrategier i komplexa miljöer.
 • Goda IT-kunskaper och tidigare erfarenhet av arbete i affärssystem.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska tal och skrift.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Publicerad: 2020-01-31