Stationschef till MTR!

Stockholm

Arbetsuppgifter

Uppdraget som stationschef hos oss går ut på att coacha, utveckla och leda dina egna medarbetare som arbetar som stationsvärdar. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att ansvara för att servicen på dina stationer är personlig, säker och effektiv. Du som ledare har en stor påverkan på dina stationers resultat och det är avgörande att du är med och driver ditt team framåt så att vi tillsammans kan skapa världens bästa pendeltåg.

Rollen hos oss är operativ men har vissa strategiska inslag. I din roll är du ett stöd för ditt team då du har ett coachande resultatorienterat förhållningssätt. Detta innebär att du kommer att genomföra utvecklingssamtal, kontinuerliga arbetsplatsmöten samt svara för att ditt team får lämplig stimulans och utveckling. Arbetstiderna är i regel veckodagar men innefattar även helgarbete och varierande arbetstider, morgon-, dag- och kvällstjänstgöring.

Vi söker nu en stationschef, där du ingår i ett team av stationschefer och rapporterar till Områdeschef. Tjänsten är på heltid tillsvidare och tillträds enligt överenskommelse.

Exempel på arbetsuppgifter
Coacha, leda och följa upp dina medarbetare i verksamheten
Arbeta för nöjda kunder och nöjda medarbetare
Inspektioner på dina stationer för att säkerställa säkerhet och renlighet, personalförsörjning samt utrustningsfunktionalitet
Hantering av fel och störningar som kan uppstå i den dagliga verksamheten
Personalärenden såsom rehabilitering, disciplinära ärenden, ledigheter etc.
Säkerställa att arbetsmiljön upprätthålls enligt gällande lagar och regler
Agera innovativt för att hitta nya metoder och strategier som bidrar till att uppfylla verksamhetens övergripande mål

Kvalifikationer

Vi söker dig med genuint intresse för att leda och få människor att växa i sin professionella roll. Du har några års chefsvana och det är meriterande om du har arbetat i liknande verksamhet, gärna från kollektivtrafiken eller transportbranschen. Du har minst en gymnasieexamen.

Som person är du serviceinriktad, lugn och agerar rationellt med stort kundfokus. Vidare har du lätt för att prioritera, du har känsla för detaljer och kan fatta beslut under pressade situationer. Du har säkerhetsfokus och vill skapa en säker och trivsam miljö för både resenärer såväl som för dina medarbetare. För att lyckas i rollen hos oss är det viktigt att du tar egna initiativ och är orädd. Vidare ser vi att du har goda datorkunskaper och använder Officepaketet obehindrat. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I rekryteringsprocessen tillämpar vi urvalstester.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Låter det lockande? Vill du vara med på vår resa mot världens bästa pendeltåg? Ansök via länken.
Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Eventuella frågor besvaras av Områdeschef Emma Lindahl på emma.lindahl@mtr.se eller Peter Söderlund på peter.soderlund@mtr.se.

Skicka din ansökan snarast, dock senast den 15 aug 2022. Urval och intervjuer sker löpande.

Vi erbjuder en miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTRs fortsatta resa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget.
Som anställd hos MTR får du bland annat SL-kort (förmånsbeskattas), friskvårdsbidrag, gratis massage två gånger per år, 25 % rabatt på alla resor med MTR Express (gäller för hela familjen) och subventionerad lunch i form av Ticket Rikskortet. Arbetar du tillsammans med oss i dag ansöker du via OnTrack. Om du inte har sökt jobb via OnTrack förut så skapar du dig en användare med valfritt användarnamn och lösenord.

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se
Vi ser fram emot din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-15
Referensnummer: C96195

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2022-07-21