Stationschef till MTR Tunnelbanans blåa linje

Stockholm

MTR är ett globalt serviceföretag inom spårbunden trafik som med fokus på säkerhet, punktlighet och service erbjuder stockholmarna spårtrafik i världsklass. MTRs kundserviceorganisation planerar, leder och utvecklar kundservice- och stationsorganisationen för att säkerställa att vi uppfyller vårt avtal och når våra mål på ett säkert och kostnadseffektivt sätt. Vill du bli en del av vårt härliga gäng på tunnelbanans blåa linje? Sök rollen som stationschef!

Vi sätter samhället i rullning

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Att arbeta som Stationschef på MTR Tunnelbanan

Som stationschef är ditt uppdrag att coacha, utveckla och leda dina medarbetare som arbetar som stationsvärdar. Du säkerställer att servicen på dina stationer är personlig, säker och effektiv. Som ledare har du en stor påverkan på dina stationers resultat och det är avgörande att du är med och driver framåt så att vi tillsammans kan skapa världens bästa tunnelbana.

Du arbetar operativt och med ett coachande och resultatorienterat förhållningssätt. Detta innebär att du kommer att genomföra utvecklingssamtal, kontinuerliga arbetsplatsmöten samt ansvara för att ditt team får stimulans och utveckling.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Coacha, leda och följa upp dina medarbetare i verksamheten
 • Tillsammans med dina kollegor ta ett helhetsansvar för linjen
 • Genom hög närvaro i den operativa driften säkerställa funktionella, säkra och trygga stationer samt hög servicenivå
 • Säkerställa att ärenden och avvikelser hanteras på ett säkert, effektivt och professionellt sätt gentemot kund, samarbetspartners och uppdragsgivare både internt och externt
 • Säkerställa en god arbetsmiljö och vid behov rehabilitering och andra personalrelaterade processer
 • Rekrytering av nya medarbetare
 • Samarbeta med berörda avdelningar för ständig utveckling av verksamhet, rutiner och processer
 • Ledning av mobila serviceteam vid till exempel trafikstörningar och jourtjänstgöring

Tjänsten är på heltid och placerad i Västra Skogen. Du arbetar i huvudsak dagtid, vardagar men har medarbetare som jobbar alla dagar i veckan och alla tider på dygnet vilket innebär att såväl helgarbete som varierande arbetstider förekommer. I regel planerar du din arbetstid själv utifrån verksamhetens behov, men schemalagda tider ingår vid jourtjänstgöring. Du rapporterar till stationsområdeschef.

Du som söker till oss

För att trivas i rollen som stationschef har du ett genuint intresse för att leda och få människor att växa i sin professionella roll. Som person är du serviceinriktad, har ett öga för detaljer och stort kundfokus. Du har lätt för att prioritera, är orädd och kan fatta beslut under pressade situationer. Vidare har du ett säkerhetsfokus och vill skapa en säker och trivsam miljö för både resenärer såväl som för dina medarbetare.

Vidare har du:

 • minst gymnasieexamen
 • minst två års erfarenhet från serviceyrke
 • meriterande om du har tidigare chefsvana från verksamhet med kollektivanställda, gärna från kollektivtrafiken eller transportbranschen
 • mycket goda kunskaper i svenska, och goda kunskaper engelska, i tal och skrift
 • mycket goda kunskaper i Office-paketet och god datorvana

Förmåner

Som anställd hos MTR Tunnelbanan erbjuds du en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja massageförmåner och kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev snarast. Ansökan sker via vår hemsida www.mtrnordic.se, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta stationsområdeschef Futsum Weldemichel på futsum.weldemichel@mtr.se 

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Start beräknas omgående eller enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: ledare, chef, tunnelbanan, service, kundservice, coacha, utveckla

Publicerad: 2020-03-20