Senior Business Developer till MTR

Stockholm

Arbetsuppgifter

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med över 5500 anställda och är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik.
MTR Pendeltågen siktar på att bli ett pendeltåg i världsklass där både medarbetare och resenärer ser MTR Pendeltågen som det självklara valet. Nu står vi inför en ny spännande utmaning när vi den 12 december 2021 tar över driften av Mälartåg. Vi söker dig som vill vara med på resan och utveckla hållbara samhällen.

Som Senior Business Developer har du en central roll i MTR Pendeltågens utvecklingsarbete, både strategiskt och taktiskt. Du driver utvecklingsprojekt och förbättringsinitiativ. Tillsammans med 6 kollegor i Programs & Operations Development-teamet är du en central del i att säkerställa kvalitet i leveransen idag och konkurrenskraft framåt. Ditt uppdrag är att med utgångspunkt i resenärens behov vara en viktig del i utvecklandet av verksamheten genom att följa upp, analysera, utmana och utveckla såväl nya som befintliga processer och metoder.

Dina huvudsakliga uppgifter är att:
Driva strategiska utvecklingsprojekt, från idéstadier till implementering
Utmana och stötta MTR Pendeltågens ledningsgrupp och operativa chefer, med analys och strategiskt tänkande
Identifiera förbättringsinitiativ och göra business case
Genom välgrundade dataanalyser identifiera utvecklingsbehov, hitta lösningar och ta fram beslutsunderlag
Driva och bidra till tvärfunktionella förbättringsinitiativ och stödja de operativa avdelningarna inom hela pendeltågsverksamheten
Uppföljning och rapportering av verksamheten till kund (Trafikförvaltningen) och andra intressenter

I den här rollen blir du del av ett fantastiskt team av analytiska & drivna kollegor, som stöttar och inspirerar varandra. Jag som ledare tror på att delegera ansvar, samtidigt som jag gärna är involverad i problemlösning och agerar bollplank där det behövs.
Susanne Engström, Head of Programs & Operations Development.

Våra Business Developers har ett brett kontaktnät i organisationen som inkluderar ledningsgrupper i både MTR Pendeltågen och MTR Mälartåg, chefer i verksamheten, härliga medarbetare och andra supportavdelningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en vilja att utvecklas och också aktivt bidra till verksamhetens utveckling. Som person är du analytisk, engagerad och resultatorienterad. Du är kommunikativ och trivs med att samarbeta och bygga nätverk. Du har en bevisad förmåga att driva igenom förändring, utmanar där det behövs och hittar nya sätt att nå målen. Du har ett helhetsperspektiv och motiveras av att arbeta i en miljö med högt tempo och hög ambitionsnivå.

Vidare har du:
Civilingenjörsexamen eller examen inom ekonomi eller motsvarande relevant område.
3+ års relevant erfarenhet, till exempel som managementkonsult eller liknande roller
Erfarenhet av att leda olika typer av projekt
Erfarenhet av strategisk utveckling och förändringsarbete

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi erbjuder en vänlig och dynamisk miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i MTR:s fortsatta utvecklingsresa i Norden i vår ambition i att utveckla hållbara samhällen. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget.
Våra fyra värderingar utmärkt service, ständig utveckling, ömsesidig respekt och mätbara resultat utgör den grund vi arbetar utifrån och genomsyrar vår vardag. Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-01-01

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-20
Referensnummer: C66795

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-11-03