Säkerhetsspecialist för pendelunderhåll till MTR Tech

Stockholm

Söker du ett betydelsefullt och utvecklande arbete där du får möjligheten att påverka det viktigaste i pendeltågens underhållsarbete - säkerhet? Vill du ha en utmaning där du kan växa som person samtidigt som du lyfter verksamheten? Välkommen in med din ansökan, vi söker nu en Säkerhetsspecialist för pendelunderhåll till MTR Tech.

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med närmare 5000 anställda, spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech.

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en miljö som präglas av hög och positiv förändringstakt där vi strävar efter att vara ett underhållsbolag i världsklass. Ta chansen att vara med på den fortsatta resan och utvecklingen av den nordiska MTR koncernen.

Din roll hos oss

Som säkerhetsspecialist inom pendelunderhållet är du vår specialist avseende trafiksäkerhet för fordon och underhåll av dessa. Du blir därför vår kontaktperson i dessa frågor och medverkar både i övergripande strategiska/taktiska diskussioner och i mycket konkreta ärenden. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter utifrån våra fyra värderingar innebär bland annat:

Mätbara resultat

 • Du är med och uppdaterar nödvändig dokumentation så att den alltid är korrekt och lättförståelig.
 • Du genomför vid behov olycks- och incidentutredningar.
 • Du genomför internkontroller av verksamheten för att säkra efterlevnad.

Utmärkt service

 • Du håller en hög servicenivå såväl internt som externt. Du gör det du lovat i tid.
 • Du har ett affärsmässigt förhållningssätt med säkerheten i första rummet och är mån om att agera korrekt.
 • Du stöttar verksamheten med din säkerhetskompetens.

Ständig utveckling

 • I din roll ligger att utvärdera, analysera och rapportera säkerhetsrelaterade händelser och att föreslå förbättringsåtgärder, tillsammans med verksamheten.
 • Du tar aktiv del i upprättande av den årliga säkerhetsplanen och de handlingsplaner som utarbetas. Du bidrar också till att de genomförs.

Allt detta gör du med en Ömsesidig respekt

 • Du agerar som förebild och en god representant för säkerhetsarbetet.
 • Du inger ett stort förtroende. Samtidigt är du tydlig och sätter gränser när det behövs.
 • Du förmedlar information på ett sätt som tas emot av mottagaren.

Tjänsten avser heltid med placering i Älvsjödepån men resor till våra övriga depåer i Stockholm förekommer. Dina arbetstider kommer huvudsakligen vara förlagda dagtid. Dock förväntas du vara flexibel för att kunna möta verksamheten på andra tider när så behövs. Du rapporterar till chef för Säkerhet och Kvalitet.

När du blir en av oss

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för att resenärer med Pendeltåg och Tunnelbana får en säker, punktlig och trygg resa varje dag. Vårt huvuduppdrag är att utföra löpande underhåll, reparationer och förvaltning av fordonen och förse Tunnelbane- och Pendeltågstrafiken med driftsäkra fordon. Vi arbetar med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som resenär får en hållbar och pålitlig Tunnelbana och Pendeltåg.

Inom avdelning Säkerhet & Kvalitet jobbar sju specialister med frågor inom alla aspekter av säkerhet, kvalitet och miljö. Du blir alltså en i ett team med mycket kompetenta och drivna kollegor som hjälper verksamheten i alla nio depåer att utvecklas vidare.
 

Du som söker till oss

För att fungera i rollen krävs det att du är flexibel och trivs i en föränderlig verksamhet. Du är drivande, engagerad och har en god förmåga att få med dig andra. Du är även bra på att ta beslut i pressade situationer samt har en god förmåga att prioritera. Vidare har du:

 • Minst 3 års erfarenhet av liknande arbete eller från en teknisk verksamhet, antingen genom tidigare arbete i produktion eller på tekniksidan. Meriterande med erfarenhet från pendeltågsunderhåll eller annan tågverksamhet.
 • Kunskap om och erfarenhet av för branschen viktiga lagar och standarder.
 • Förmåga att driva projekt och att agera sakkunnig.
 • Det är meriterande om du har utbildning på eftergymnasial nivå med inriktning teknik.
 • Dina svenskakunskaper i tal och skrift är mycket goda.
 • God IT-vana.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lina Bingefors, lina.bingefors@mtr.se, chef för Säkerhet & Kvalitet och den som du förväntas rapportera till. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar provanställning.

 

Välkommen in med din ansökan!

Publicerad: 2020-03-19