Reparatörer till Norsborgdepån och Vällingbydepån på MTR Tech

Stockholm

Vi söker dig som vill vara med i ett viktigt teknisk/mekaniskt arbete för att hålla Stockholms tunnelbana i rullning!

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för resenärer inom den spårburna trafiken. Vi utför löpande underhåll och reparationer av fordon inom järnväg och tunnelbana och arbetar samtidigt med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som reser får en säker, punktlig och hållbar resa varje dag.

Din roll hos oss
Som tågtekniker (internt kallat reparatör) kommer du att arbete med avhjälpande och förebyggande underhåll samt felsökning av fordonstypen C20 eller CX. Arbetet rör digitalteknik, elektronik och mekanik. 

Arbetet innebär:

  • Reparationer av fordonen till tunnelbanan
  • Akuta underhållsarbeten samt underhåll baserat intervaller på tid eller km
  • Felsökning av system efter kretsschema.
  • Kan förekomma arbete med svarvning av hjulen och iordningställande av tåg inom depå (rangering)
  • Viss arbetsledning förekommer även i tjänsten

Vi har depåer på nio olika platser i Stockholm. Vi har tunnelbanedepåer i Vällingby, Högdalen, Nyboda, Norsborg, Rissne och pendeltågsdepåer i Bro, Älvsjö, Södertälje samt komponentverkstad i Hammarby

Vi söker nu reparatörer till depån Norsborg. Du rapporterar till produktionschefen för depån. Vi har flera olika skiftformer som sträcker sig över både helg och i vissa fall natt. Vi har verksamhet dygnet runt året runt.

Vi söker även en reparatör till depån i Vällingby. Tjänsten avser dagtid, skift kan även förekomma. Du rapporterar till produktionschefen för depån. 

Vi sätter samhället i rullning
MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med över 5000 anställda, spridda över sex verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Facility Managment, MTR Express och MTR Tech. Vi är femtusen förare och ingenjörer, servicevärdar, tågtekniker och trafikinformatörer som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser.

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete; utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi tillhör MTR Nordic koncernen vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Start beräknas vid så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. 

Du som söker till oss
För att trivas i rollen som reparatör utför du arbetsuppgifter med stor noggrannhet och har höga krav på säkerheten. Du tar tag i saker på eget initiativ och gillar att arbeta med varierande arbetsuppgifter, stundtals i högt tempo. Du kommer få ingå i ett team och har därmed god samarbetsförmåga. Du behöver även kunna arbeta självständigt. 

Vidare har du

  • Minst gymnasieutbildning med teknisk inriktning där ellära har ingått.
  • Någon form av erfarenhet från mekanisk, elektrisk eller digitaltekniskt arbete.
  • God datavana för att kunna hitta i dokumentation samt rapportera utfört underhåll.
  • Erfarenhet av tågteknik är meriterande.
  • God förståelse för teknisksvenska i tal och skrift - instruktioner är skrivna på svenska och måste förstås. Det kan även förekomma text på engelska

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev.

Urvalet sker löpande utifrån dina preferenser. 

Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Som nyanställd får du en internutbildning i form av både teori och praktik av oss. Du får från en handledare som stöttar dig i det praktiska arbetet och när du har uppnått målen (ca 4-6 mån) blir du en självständig reparatör/tågtekniker. Intern fortbildning ges löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad: 2021-05-27