Reparatör till Elektronikverkstad - Hammarbydepån

Stockholm

Arbetsuppgifter

Tjänsten som elektronikoperatör innebär att arbeta med att upprätthålla och förbättra pendeltågens och tunnelbanevagnarnas drifttillgänglighet genom att analysera och utveckla felsöknings- och reparationsåtgärder.

Du kommer att:
Ha ansvar för teknikuppdrag från start till mål
Arbeta med att reparera trasiga komponenter, där lödning är ett viktigt inslag i arbetsuppgifterna.
Felsöka enheter genom att identifiera, följa upp och analysera utfall av fordonsskador och felorsaker
Själv eller tillsammans med andra specialister ta fram felsöknings-, reparations- och förbättringsmetoder för felorsaker och återkommande fordonstekniska problem

Kvalifikationer

För att trivas i rollen behöver du vara självgående och flexibel och ha en god problemlösningsförmåga. Det är viktigt att se till helheten likväl som att kunna arbeta med detaljer på ett strukturerat sätt.

Du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för verksamheten och du har förmåga och vilja att inspirera din grupp.

I rollen ingår att ha många kontaktytor både internt och extern varför du är bra på att samarbeta och kommunicera med olika målgrupper.

Vidare har du:
Erfarenhet av lödning. Det är meriterande om du har lödcertificering enligt Fsd 5115, Fsd 5117
Erfarenhet av att felsöka enheter utifrån ett kretsschema.
Utbildning med inriktning mot elektronik
Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har arbetat med konsumentelektronik. Det är även meriterande om du har du erfarenhet av tekniska analyser och utredningsarbete i verkstadsmiljö, företrädelsevis inom tågbranschen.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekrytering@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.
Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-DNP

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-04
Referensnummer: C135625

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • rekrytering@mtr.se

Publicerad: 2023-05-04