Reparatör/Tågtekniker till arbete med Pendeltåg eller Tunnelbana på MTR Tech

Stockholm

Vi söker dig som vill vara med i ett viktigt teknisk/mekaniskt arbete för att hålla Stockholms tunnelbana och pendeltåg i rullning!

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för att resenärer med Pendeltåg och Tunnelbana får en säker, punktlig och trygg resa varje dag. Vårt huvuduppdrag är att utföra löpande underhåll, reparationer och förvaltning av fordonen och förse Tunnelbane- och Pendeltågstrafiken med driftsäkra fordon. Vi arbetar med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som resenär får en hållbar och pålitlig Tunnelbana och Pendeltåg.
 

Din roll hos oss

Som tågtekniker (internt kallat reparatör) kommer du att arbete med avhjälpande och förebyggande underhåll samt felsökning av fordonstypen X60, C20 eller CX. Arbetet rör digitalteknik, elektronik och mekanik. 

Arbetet innebär:

 • Reparationer av fordonen till pendeltågen eller tunnelbanan
 • Akuta underhållsarbeten samt underhåll baserat intervaller på tid eller km
 • Felsökning av system efter kretsschema.
 • Kan förekomma arbete med svarvning av hjulen och iordningställande av tåg inom depå (rangering)

Vi har depåer på nio olika platser i Stockholm. Vi har tunnelbanedepåer i Vällingby, Högdalen, Nyboda, Norsborg, Rissne och pendeltågsdepåer i Bro, Älvsjö, Södertälje samt komponentverkstad i Hammarby Vi söker nu reparatörer till depåerna Södertälje, Högdalen och Nyboda (Liljeholmen). Du rapporterar till produktionschefen för depån. Vi har flera olika skiftformer som sträcker sig över både helg och i vissa fall natt. Vi har verksamhet dygnet runt året runt.

Detaljer kring tjänsten i depåerna:

 • Nybodadepån avser skiftarbete (dag och kvällspass)
 • Högdalendepån avser nattarbete. I denna tjänst arbetar du även som arbetsledarersättare. Som arbetsledarersättare arbetar du med att arbetsleda passet när ordinarie arbetsledare inte är på plats.
 • Södertäljedepån avser skiftarbete (dag och kvällspass)

Vi sätter samhället i rullning

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med över 5000 anställda, spridda över sex verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Facility Managment, MTR Express och MTR Tech. Vi är femtusen förare och ingenjörer, servicevärdar, tågtekniker och trafikinformatörer som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser.

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete; utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi tillhör MTR Nordic koncernen vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.
 

Du som söker till oss

För att trivas i rollen som reparatör utför du arbetsuppgifter med stor noggrannhet och har höga krav på säkerheten. Du tar tag i saker på eget initiativ och gillar att arbeta med varierande arbetsuppgifter, stundtals i högt tempo. Du kommer få ingå i ett team och har därmed god samarbetsförmåga. Du behöver även kunna arbeta självständigt. 

Vidare har du

 • Minst gymnasieutbildning med teknisk inriktning där ellära har ingått.
 • Någon form av erfarenhet från mekanisk, elektrisk eller digitaltekniskt arbete.
 • God datavana för att kunna hitta i dokumentation samt rapportera utfört underhåll.
 • Erfarenhet av tågteknik är meriterande.
 • God förståelse för teknisksvenska i tal och skrift - instruktioner är skrivna på svenska och måste förstås. Det kan även förekomma text på engelska.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Vänligen fyll i vilken/vilka depå(er) samt skift som är av intresse för dig i frågeformuläret i ansökan. Urvalet sker löpande utifrån dina preferenser.

Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Som nyanställd får du en internutbildning i form av både teori och praktik av oss. Du får från en handledare som stöttar dig i det praktiska arbetet och när du har uppnått målen (ca 4-6 mån) blir du en självständig reparatör/tågtekniker. Intern fortbildning ges löpande.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

Publicerad: 2020-11-17