Redovisningsekonomer till MTR

Stockholm

Arbetsuppgifter

MTR siktar på att bli ett tågbolag i världsklass där både medarbetare och resenärer ser MTR som det självklara valet.
Vi förstärker nu upp med två redovisningsekonomer till två av våra MTR- bolag som vill vara med på resan och utveckla hållbara samhällen.

Som Redovisningsekonom blir du en nyckelperson kopplat till redovisningsfrågor på MTR. Du kommer arbeta brett inom redovisningsområdet, antingen på MTR Facility Management eller MTR Pendeltågen/Mälartåg, med allt från löpande redovisning, hantering av reskontror, göra avstämningar samt vara delaktig i bokslutsarbetet. Rollen innebär att både arbeta strategiskt såsom att ta fram analyser samt även operativt genom att samarbeta med verksamhetens olika intressenter kring frågor som rör ditt ansvarsområde.

Urval av arbetsuppgifter:
Ansvar för löpande redovisning, månadsbokslut och rapportering
Framtagande av resultat- och balansrapporter
Färdigställande av momsredovisning, källskattdeklaration och kontakt med Skatteverket
Identifierar behov, föreslå och leverera analyser
Aktivt arbetar med uppföljningar och kvalitetsförbättringar, utvärdera funktioner och rutiner
Kontakt med revisorer

"Som Redovisningsekonom på MTR arbetar du nära verksamhetens alla delar och får tät kontakt med våra chefer och ledare. Jag tror starkt på att delegera ansvar och finns alltid tillgänglig för stöd och bollplank när det behövs. Här finns möjlighet att styra och utveckla rollen efter dina styrkor."
Robert Strängberg- Head of Finance MTR Facility Management

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande samt ett par års erfarenhet av att arbeta med redovisning. Du har även mycket goda kunskaper i Excel samt kommunicerar väl på såväl svenska som engelska. Det är meriterande om du har revisorsbakgrund samt kompetens inom Visma Control.

Vidare är du:
Strukturerad och noggrann
Analytisk och detaljorienterad
Intresserad av att driva frågor inom kvalitetsutveckling
Lösningsorientrad och van vid att arbeta mot korta deadlines

Erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Robert på robert.strangberg eller Linda på linda.larkakappling@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.
Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-08-01

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-11
Referensnummer: C139231

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2023-05-05