Rangerare till Högdalensdepå MTR Tech

Stockholm

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara en nyckelfigur i arbetet med att köra tunnelbanevagnar inom trafikdepån!

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för resenärer inom den spårburna trafiken. Vi utför löpande underhåll och reparationer av fordon inom järnväg och tunnelbana och arbetar samtidigt med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som reser får en säker, punktlig och hållbar resa varje dag.
I rollen som rangerare kommer du huvudsakligen arbeta med förflyttning av tunnelbanevagnarna i trafikdepån samt planering av vagnarnas rutter i trafik baserat på underhållsmoment.
Arbetet innebär:
Att agera spindeln i nätet genom förflyttning av tunnelbanevagnarna och se till att övriga avdelningar får vagnar för t.ex. underhålls- eller städarbetet kan utföras i tid.
Rangerplanering där du planerar vagnarnas rutter i trafik baserat på km och vagnens kapacitet.
Många samarbetsytor med både dina kollegor i depån och Trafikledningscentralen.
Aktivt arbete med säkerheten i åtanke samt bidra till punktlig och tillförlitlig tunnelbaneservice.

Kvalifikationer

Du som söker till oss
Som person är du säkerhetsmedveten, stresstålig och flexibel. Rollen passar dig om du har förmågan av att arbeta självständigt och är trygg i att fatta egna beslut. Du har även förmågan att driva utveckling och trivs i att arbeta i en blandad roll av administrativa samt fysiska sysslor.
Erfarenhet från likande arbete där du har jobbat med förflyttning av fordon och/eller någon form av planeringsarbete
Vana av att arbeta i Officepaketet och goda kunskaper i Excel
God förståelse för svenska i tal och skrift då du måste kunna förstå och göra dig förstådd med alla dina samarbetsytor. Det kan även förekomma text på engelska.

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt

Vi har tunnelbanedepåer på sex olika platser i Stockholm; Vällingby, Rissne, Högdalen, Nyboda, Norsborg och Hammarby (komponentverkstad). Vi söker nu en rangerare till depån i Högdalen. Tjänsten avser heltid.

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

En förutsättning för att kunna få arbeta i tjänsten är att du klarar av MTR:s och
Transportstyrelsens hälsokrav enligt Trafiksäkerhetsinstruktion för Tunnelbanan lägst kategori 13.

Varmt välkommen med din ansökan!

MTR Tech

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för resenärer inom den spårburna trafiken. Vi utför löpande underhåll och reparationer av fordon inom järnväg och tunnelbana och arbetar samtidigt med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som reser får en säker, punktlig och hållbar resa varje dag.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-11-22

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-15
Referensnummer: C57458

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-06-23