Rangerare/depåförare till MTR Tech

Stockholm

Vi söker dig som vill vara en nyckelfigur i arbetet med att köra tunnelbanevagnar inom trafikdepån!
 

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för resenärer inom den spårburna trafiken. Vi utför löpande underhåll och reparationer av fordon inom järnväg och tunnelbana och arbetar samtidigt med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som reser får en säker, punktlig och hållbar resa varje dag.
 

Din roll hos oss
I rollen som rangerare kommer du huvudsakligen arbeta med förflyttning av tunnelbanevagnarna i trafikdepån samt planering av vagnarnas rutter i trafik baserat på underhållsmoment. 

Arbetet innebär:

  • Att agera spindeln i nätet genom förflyttning av tunnelbanevagnarna och se till att övriga avdelningar får vagnar för t.ex. underhålls- eller städarbetet kan utföras i tid.
  • Rangerplanering där du planerar vagnarnas rutter i trafik baserat på km och vagnens kapacitet.
  • Många samarbetsytor med både dina kollegor i depån och Trafikledningscentralen.
  • Aktivt arbete med säkerheten i åtanke samt bidra till punktlig och tillförlitlig tunnelbaneservice.

Vi har tunnelbanedepåer på sex olika platser i Stockholm; Vällingby, Rissne, Högdalen, Nyboda, Norsborg och Hammarby (komponentverkstad). Vi söker nu en rangerare till depån i Rissne. Tjänsten avser heltid med tider förlagda 2-skift natt (tidig natt, sen natt).

Vi sätter samhället i rullning
MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med över 5000 anställda, spridda över sex verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Facility Managment, MTR Express och MTR Tech. Vi är femtusen förare och ingenjörer, servicevärdar, tågtekniker och trafikinformatörer som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser.

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete; utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi tillhör MTR Nordic koncernen vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Start beräknas vid så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. 

Du som söker till oss
Som person är du säkerhetsmedveten, stresstålig och flexibel. Rollen passar dig om du har förmågan av att arbeta självständigt och är trygg i att fatta egna beslut. Du har även förmågan att driva utveckling och trivs i att arbeta i en blandad roll av administrativa samt fysiska sysslor.

  • Erfarenhet från likande arbete där du har jobbat med förflyttning av fordon och/eller någon form av planeringsarbete
  • Vana av att arbeta i Officepaketet och goda kunskaper i Excel
  • God förståelse för svenska i tal och skrift då du måste kunna förstå och göra dig förstådd med alla dina samarbetsytor. Det kan även förekomma text på engelska.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

En förutsättning för att kunna få arbeta i tjänsten är att du klarar av MTR:s och
Transportstyrelsens hälsokrav enligt Trafiksäkerhetsinstruktion för Tunnelbanan lägst kategori 13.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Publicerad: 2021-05-19