Projektledare till MTR

Stockholm

Om MTR - Vi sätter samhället i rullning

Med MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är drygt femtusen förare och ingenjörer, servicevärdar, tågtekniker och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser. Vi vill forma framtidens hållbara städer med kollektivtrafiken i centrum. Vårt arbete ska förbättra både resa och destination. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Nu söker vi dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Om Corporate Project Management Office på MTR Nordic
MTR PMO är koncernövergripande med uppdrag om att initiera och driva större projekt som ger koncernen de bästa förutsättningar för leverans, kvalitet, utveckling och tillväxt. PMO driver och realiserar projekt i nära samarbete med våra operativa verksamheter. Avdelningen arbetar nära bolagsledningen och har även kontakt och rapportering till olika delar inom MTR- koncernen på global nivå. MTR PMO är i en etableringsfas och satsar nu stort på att ta nästa steg som mer affärsdrivet PMO där vi har många spännande projekt som ofta rör lönsamt tillväxt.

Om rollen
Vi söker en handlingskraftig och lösningsorienterad projektledare som vill vara med och driva den fortsatta lönsamt tillväxt i Norden. Som projektledare i MTR Nordic har du en nyckelroll i en internationell verksamhet som präglas av ett ständigt förändringsarbete. Din huvuduppgift kommer att vara att driva större projekt för MTR Nordic Group, men även mindre projekt kan förekomma. Det innebär bland annat att du driver komplexa investerings- eller affärsutvecklingsprojekt, tar fram och presenterar beslutsunderlag till ledning och styrelse för MTR Nordic och för koncernledningen MTR Corporation. Du kommer att leda stora team som är sammansatta med olika specialistkompetenser och rapporterar projektstatus till olika styrgrupper. Det kan finnas både interna och externa intressenter.

Du kommer att ingå i vårt koncernbolags övergripande PMO på för närvarande 6 personer och rapportera till Corporate Project Management Office Manager i MTR Nordic. Tjänsten är placerad på MTR Nordics huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm.

Din bakgrund
Vi söker dig som:

  • är civilekonom eller civilingenjör, gärna inom industriell ekonomi.
  • har 5-10 års relevant arbetslivserfarenhet, varav minst 2 års erfarenhet som managementkonsult eller motsvarande
  • har stor erfarenhet som projektledare
  • har relevant utbildning inom projektledning
  • har goda kunskaper om ramverk, principer och metoder relaterat till projektledning samt användande av en standardprojektmodell
  • gärna har erfarenhet från kollektivtrafik, järnväg, infrastruktur eller liknande branscher

Vem är du?
Vi söker dig som är strukturerad, resultatorienterad har stort driv i att vilja utveckla MTR Nordic. Med din höga analytiska nivå kan du se och ta dig an komplexa utmaningar ur olika perspektiv och hitta innovativa realistiska lösningar. Du behöver ha en stark kommunikativ förmåga för att kunna presentera och sälja in ditt projekt hos olika intressenter. Du rör dig med lätthet mellan teknik och verksamhet, samt att arbeta med medarbetare på olika nivåer och olika teknisk kunskapsnivå. En väldigt viktig färdighet är förmågan att skapa långsiktiga relationer, detta gör du på ett professionellt sätt med lyhördhet för olika intressenters behov. Du kan hålla i större workshops, och har en god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Du trivs och hittar energi i en föränderlig miljö.

Vi erbjuder
En vänlig miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i MTR:s fortsatta utvecklingsresa i Norden i vår ambition i att utveckla hållbara samhällen. Våra fyra värderingar genomsyrar vår vardag. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet, spännande arbetsuppgifter och goda möjligheter att påverka din personliga utveckling och framtid inom koncernen. Vi sitter i bekväma lokaler i DN-skrapan på Kungsholmen.

Är du intresserad?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maciej Kurc, Corporate PMO Manager, eller Maria Kronlund, HR Manager BD. Ansökan sker endast via vår hemsida www.mtrnordic.se.

Sista ansökningsdag är 2 oktober 2020. Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Detta är en heltidstjänst med tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning.

Om MTR
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Norden driver vi tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm samt snabbtåg på sträckan Stockholm- Göteborg. MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTRX och MTR Tech. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se

Publicerad: 2020-09-02