Projektledare IT

Stockholm

Arbetsuppgifter

På MTR pågår ständigt olika utvecklings-och förvaltningsprojekt i syfte att förbättra upplevelsen för alla resande. I rollen som Projektledare IT kommer du att agera som förstudieledare/projektledare för olika projekt, från analyser till att leda design, planera projekt, leda och styra utveckling samt säkra att leveranserna uppfyller uppställda krav till verksamheten. Projekten innebär ofta framtagning eller anpassning av systemapplikationer. Arbetet innebär även koordinerande dialoger med leverantörer och uppdragsgivare, interna som externa.

Huvudsakliga uppgifter:
Driva förstudier och analyser som ska komma fram med realiseringsförslag på behov från verksamheten. Allt från att leda, paketera och samordna verksamhetens behov och krav samt tillsammans med arkitekter/förvaltare matcha detta mot övergripande tekniska lösningar baserat på vad som redan finns, bör tas fram eller köpas in.
Bidra med att tydliggöra leveranserna. Du skapar och tydliggör tillhörande aktiviteter tillsammans med utförarna (ex. utvecklingsteam, BI-team) samt med kravställare/verksamhetsutvecklare för att sammanställa en projektplan som säkrar största möjliga leverans och kvalitet för pengarna.
Leda vår egen mjukvaruutveckling i form av projekt, delprojekt i större verksamhetsutvecklingsprojekt samt aktiviteter och säkra leverans.
Bidra med ledning av projektresurser som arkitekter och utvecklare samt följer upp och rapportera mot plan till sponsor och styrgrupp, samt hela tiden säkra löpande levererar enligt överenskomna mål till verksamheten.

På IT avdelningen arbetar idag ca 30 personer där du ingår i IT avdelningens projektteam. Du rapporterar till CIO samt status till styrgrupper och projektansvarig IT.

Kvalifikationer

Du har en stark vilja att nå bra IT-lösningar och resultat för MTR. För att kunna göra detta bör du vara strukturerad, drivande och proaktiv med förmåga att ständigt hitta lösningar samt vara mycket intresserad av projekt med IT-påverkan. Du rör dig med lätthet mellan teknik och verksamhet. Du är analytisk samtidigt som du har god förmåga att skapa och presentera projektinformation på ett sätt som skapar förtroende och förståelse. Då arbetet innebär många kontaktytor ställer vi höga krav på din pedagogiska förmåga.

Minst fem års erfarenhet av att leda förstudier/projekt inom IT
En bakgrund inom ett antal av områdena; förstudieledning, lösningsarkitektur/systemering, kravhantering, IT-projektledning, IT-utveckling och test
Kunskap om de olika tekniska byggblocken runt IT-utveckling
Förmågan/viljan att styra projekt med IT-påverkan mot verksamhetens mål och nytta
Erfarenhet/viljan m.h.a. granskningar och test kvalitetssäkra leveranser
God kunskap i en standardprojektmodell och relevant utbildning/erfarenhet av projektledning
God förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska
Relevant akademisk utbildning som systemvetare eller motsvarande

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi samarbetar med Novare i denna rekrytering och hänvisar i ett första skede till ansökning via denna länk: https://novare.se/executive-search/jobb/61847-projektledare-it/

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-28
Referensnummer: C71366

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-12-21